ZOEKEN:

MILE 弥勒

Mile is een stad in de provincie Yunnan, 130 km ten zuidoosten van Kunming. Mile valt onder de Honghe Hani en Yi Autonome Prefectuur. Er wonen in het stadsdistrict zo’n 500.000 mensen, in 12 onderdistricten en kleinere plaatsen. Ongeveer 42% van de inwoners zijn ‘minderheden’, waaronder  Yi (30%), Dai, Miao, Hui en Zhuang.

Mile is bekend vanwege de grote Boeddha, heetwaterbronnen, Yi-dorpen, rode wijn en de sigaretten van de Honghe Fabriek (红河卷烟厂, Honghe Juanyan Chang), die een groot stempel drukt op de lokale economie.

http://www.yunnanadventure.com/attractions/Mile-City_757.html

Huquan Park

Het Huquan Park (湖泉公园, Huquan Gongyuan) is een ecologisch park met warmwaterbronnen.

Taipinghu Bospark

Het Taiping Meer Bospark (太平湖森林公园, Taipinghu Senlin Gongyuan) is een recreatiepark met bomen, diverse planten en bloemenperken.

Mile Boeddha

Op de Jinpingshan (锦屏山), 10 km ten noorden van Mile, leiden 1999 treden naar de 19,99 meter hoge Boeddha. Hij is gebouwd in 1999. Daarbij hoort een tempel gewijd aan de Maitreya Boeddha, de ‘Boeddha van de Toekomst’.

Yi-dorp Keyi

Het Yi-dorp Keyi (可邑村) ligt bij Mayi (蚂蚁村), 21 km ten noorden van Mile, 25 km ten zuiden van het Stenen Woud (zie Kunming). Hier kunt u kennismaken met de cultuur van deze nu etnische minderheid, maar vroeger belangrijkste bevolkingsgroep in grote delen van het noorden van Yunnan. Het dorp werd gesticht in 1648 door Bi Wu, een hoofd van de Axi-tak van de Yi. Daaruit ontstonden 24 clans met 14 familienamen. Het dorp telt nu circa 700 inwoners. Keyi staat bekend om de Axi Moon Dance, een lokale dans die inmiddels is geprofessionaliseerd.

Yunnan Rode Wijn Villa

De Yunnan Rode Wijn Villa (云南弥勒红酒庄, Yunnan Mile Hongjiu Zhuang) is een wijngaard gericht op de wijnbouw en vooral ook de beleving van het maken en proeven van wijn door de Chinese bezoekers. De druiven die er worden verbouwd zijn Rose Honey, Cabernet Sauvignon en Wild France.

Bailong Grotten

De Bailong Grotten (白龙洞, Bailongdong) liggen ten zuiden van Mile.

Andere bezienswaardigheden

Voor de liefhebbers kunnen de volgende sights ook interessant zijn:

In de stad Mile de Na’an Tempel (那庵寺), de Luya Tempel (绿崖庙), de Yumeng Tempel (禹门寺), de Zhuyuan Moskee (竹园清真寺) uit 1890, de Hongxishi Archway (虹溪石牌坊), de Tombe van Fan Shixiang (范世昌墓), de Jinzidong Kliftekeningen (金子洞坡崖画), de Dayansha Kliftekeningen (大岩子崖画), de Dashu Drakengrot (大树龙潭), het Qinglai Park (庆来公园), het Zhuyuan Wenchang Paleis (竹元文昌宫), het Pengjin Wenchang Paleis (朋晋文昌宫), het Michang Wenchang Paleis (弥阳文昌宫) en de Miyang Jianguo Toren (弥阳建国楼).

Het dorp Lianning (泥箐村) bij de plaats Xiyi (西一) met zijn traditionele huizen. Het dorp Hongwan (红万村) ten zuiden van Xiye. Het dorp Gaodian (高甸村)

Attractions in Mile are the combination of natural landscapes and cultural landscapes. Tourists can not only enjoy natural scenery like Bailongdong Cave Scenic Area, Jinping Mountain Scenic Area, Huquan Hot Spring and Taiping Lake Forest Park, but also experience Chinese history in Lvya Temple, Zhuyuan Wenchang Palace, Pengjin Wenchang Palace, The Former Residence of Xiong Qinglai and The Former Residence of Zhangchong. With beautiful scenery and pleasant weather, it is an ideal place for tourism. Besides, there are some traditional ethnic villages where tourists can explore the local ethnic https://www.yunnanexploration.com/destinations/honghe/mile