ZOEKEN:

LUOPING 罗平

Luoping ligt in het zuidoosten van Yunnan, 228 km van Kunming, en vlakbij de provincie Guizhou. De regio is relatief onderontwikkeld en het landschap wordt bepaald door karstformaties met kleine valleien tussen de bergen.

Luoping02De mooiste periode om Luoping te bezoeken is van februari tot april als de koolzaad in bloei is. In die periode is het druk met Chinese toeristen en fotografen.

Luoping staat bekend als het nationale centrum voor de bijenteelt en de honingproductie.

Jinjifeng

De Gouden Kip Piek (10-15 minuten rijden van Luoping) is dé plek om de koolzaadvelden te bekijken. Halverwege de Jinjishan is de Lingyi Tempel en daar worden de kaartjes verkocht om verder te kunnen naar de top. Een andere favoriete plek is een paar honderd meter van de Jinjishan richting Luoping.

Jiulong Waterval

De Negen Draken Waterval heeft een verval van 56 meter en een breedte van 110 meter. In het droge seizoen “hangt de waterval als een zilveren ketting in de lucht”. Jiulong ligt een uur rijden van Luoping en de entree is Y 60.

Geliefden Waterval

De Geliefden Waterval is de tweede waterval van de regio. Hij komt uit in een diep meertje. Vanaf de heuvel biedt hij een prachtig zicht.

Duoyi Rivier

De 12 km lange Duoyi-rivier ligt 33 km ten zuidoosten van Luoping. Hij wordt gevoed door vijf ondergrondse bronnen. De rivier met op de oevers bamboe, bomen, traditionele huizen en waterwielen biedt een mooi landschap. Het is mogelijk om op bamboe vlotten een tochtje over het water te maken.

Lubuge Kloof

De Lubuge Kloof ligt 40 km ten zuiden van Luoping. De naam Lubuge betekent in de taal van de Buyi ‘mooi dorp’. In de kloof is een 103 meter hoge dam gebouwd, en daarachter is een groot reservoir. Vanaf de dam is er een prachtig uitzicht over de vallei die vanuit het reservoir wordt bevloeid.

Buyi-dorpen

Het is mogelijk om een Buyi-dorp te bezoeken. De mooiste tijd is op de 3e dag van de 3e maanmaand, want dan hebben de Buyi hun grootste festival. Daarbij kleden ze zich op hun mooist, houden wedstrijden op de rivier met bamboe boten, wordt er met water gegooid, zijn er flirterige zangwedstrijden en worden de lokale specialiteiten zoals gekleurde rijst en vis met bamboescheuten gegeten.

Zie: foto’s van Luoping op Flickr | foto’s van Buyi op Flickr.

TOURS MET LUOPING

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens