ZOEKEN:
Lufeng Dinosaurussen Vallei
Lufeng Dinosaurussen Vallei (foto: Natuurmuseum Beijing)
Lufeng Dinosaurussen Vallei (foto: Natuurmuseum Beijing)
Lufengosaurus (foto: Hongkong Science Museum)

LUFENG 禄丰

Lufeng ligt in de provincie Yunnan, 130 km ten westen van Kunming. Lufeng is het centrum van het gelijknamige district. Het is vooral bekend vanwege de Lufeng Dinosaurussen Vallei.

Lufeng Dinosaurussen Vallei

Lufengosaurus02De Lufeng Dinosaurrussen Vallei (恐龙谷, Konglonggu) ligt in Jingshan (‘Gouden Heuvel’). Het museum heeft een grote hal waar vier complete skeletten van dinosaurussen, van 2,4 tot 9 meter hoog, staan opgesteld. Maar er zijn resten van meer dan 100 dinosaurussen te zien. U kunt zowel de tentoonstellingshal bezoeken als een wandeling maken door de vallei. Er is ook te zien hoe de botten en fossielen door paleontologen zijn ontdekt.

In het district Lufeng zijn in de vallei van de Xiangshui-rivier vanaf 1938 vele dinosaurussen gevonden. Het is tot op heden een mysterie waarom er hier zo veel waren. De meest bekende is de Lufengosaurus, een prosauropod uit het Jurassic. Meer recent zijn in Lufeng de schedel en tanden gevonden van een Ramapithecus, een primaat verwant aan de orang-utan uit het Mioceen gevonden.