ZOEKEN:

阿時瑪酒店

Kunming / Shilin – Ashima Hotel ***

Kunming-Shilin-AshimaHet Tianqi Ashima is een van de beste hotels bij het Stenen Woud (Shilin). Het ligt 87 km van Kunming.

Het Ashima Hotel heeft 72 kamers, voorzien van airconditioning, minibar, ktv, idd-telefoon en een goede badkamer, met haardroger.

In het hotel is een restaurant dat Sichuan, Yunnan en Kantonese gerechten serveert. Er is ook een conferentiezaal, waar bijeenkomsten voor tot 120 mensen worden gehouden. Verder zijn er een nachtclub en er is een sauna.

Ashima is voor de Sani het symbool van de liefde. Ashima was een mooi en zuiver Sani-meisje. Ze werd verliefd op een jongen genaamd Ahei. Maar de lokale landheer had ook een oogje op har laten vallen. Hij liet Ahei oppakken en wilde hem pas vrijlaten als zij zijn bijvrouw wilde worden. Ashima weigerde echter om de landheer tot haar sponde toe te laten en werd daarom zelf gevangen gezet. Ahei wist haar te bevrijden en samen ontsnapten ze het Stenen Woud in. De landheer kon haar niet vinden en hij riep de hulp in van een demon. Die liet door een enorme vloedgolf het Stenen Woud onder water lopen. Nadat het water zich had teruggetrokken zagen de Sani dat Ashima was versteend tot een prachtige rotspiek.