ZOEKEN:

JINPING 金平

Jinping is een stad in het zuiden van de provincie Yunnan, niet ver van de grens met Vietnam. Het ligt in de Jinping Miao, Yao, and Dai Autonomous County. De naam duidt er al op dat er hier vele minderheidsvolkeren leven. De belangrijkste zijn de Rode Muts Yao, waarvan de gehuwde vrouwen te herkennen zijn aan de rode muts die ze dragen.

Markten

Mojiang-Manzhuang-markt02-KIn Jinping zelf en in dorpen in het Jinping District, o.a. Zhemi, Laojizhai en Laomeng, zijn weekmarkten. Een dergelijke markt is goede plek om de minderheden van de regio te ontmoeten. U ziet er Hani, Yao, Yi, Miao en Zwarte Thai. Het is er druk in de ochtend en tegen de middag wordt de markt al weer opgebroken omdat de mensen nog het hele stuk terug moeten rijden en lopen naar hun dorp in de bergen. Er wordt gehandeld in van alles, groente, fruit, kruiden, kleding, wol, kippen, varkens, honden en huishoudbenodigdheden.

De Miao-vrouwen dragen korte jurken in heldere kleuren, een geborduurde gordel en een schort, meestal zwarte leggings en een geborduurde hoofdband. In Vietnam heet deze groep de Bloemen H’mong. De Yao-vrouwen zijn gekleed in het zwart en dragen een muts, die een beetje lijkt op een Turkse fez, in het zwart of rood. Ze hebben een gekleurde gordeldoek en dragen zilveren nekbanden en oorbellen. Ze zijn vaak terughoudend als u hun vraagt ze te fotograferen. De Yi-vrouwen dragen net als de Miao veelkleurige kleding, maar geen rok maar een broek. De bovenkant van het jakje is vaak versierd met geborduurde bloemen. De Zwarte Thai dragen simpele, zwarte kleding, zwarte rokken en blouses met korte mouwen.

TOURS MET JINPING

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens