ZOEKEN:

建水朱家花园 (Jianshui Zhujia Huayuan)

Jianshui – Zhu Family Garden Hotel ***

Jianshui-Zhu-Mansion-htl-K2Het Zhu Family Garden Hotel is een sfeervol ‘boutique hotel’ dat grenst aan en ligt binnen de muren van de Zhu Family Garden, het grote Zhujia Huayuan dat een van de bezienswaardigheden van Jianshui is. Het is niet luxe, maar wel authentiek en sfeervol, ‘slapen in een museum’, zo is het door gasten gekwalificeerd. Er is ook een nieuwer gedeelte, met Chinese stijlelementen, dat word gebruikt als gastenverblijf door de lokale overheid. Het personeel is vriendelijk maar spreekt beperkt Engels.

De 28 kamers zijn gegroepeerd rond een centrale binnenplaats. De kamers zijn niet groot maar van de noodzakelijke gemakken voorzien. Er zijn double en twin kamers en suites. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een televisie en een badkamer met douche. De bedden zijn aan de harde kant.

De hotelfaciliteiten zijn o.a. een restaurant en café/bar, wasserij service en room service. Het ontbijt is sober maar wel een klein beetje aangepast aan westerlingen. De centrale locatie maakt het mogelijk om op loopafstand een van de vele restaurantjes aan de hoofdstraat te bezoeken.