ZOEKEN:

Dali / Xizhou – Hotel Villa Verde

VillaVerda1

Dali-VillaVerde-mapHotel Villa Verde (唯德庄园, Weide Zhuangyuan) staat aan de oever van het Erhai Meer, in het dorp Xiangyangxi (向阳溪村) even ten zuiden van Xizhou met zijn mooie Bai-huizen en 12 km (15 minuten rijden) ten noorden van het oude stadje Dali. U ervaart er het leven van alledag in het dorp met zijn boeren en vissers en kunt er mooie wandelingen en fietstochten in de omgeving maken.

Villa Verde wordt gerund door een Nederlands-Chinees echtpaar. Het hotel is begin 2014 geopend. Het is er heerlijk rustig en sfeervol. De lounge heeft een kleine bibliotheek, een open haard en een bar. Er is een restaurant met een terras, met uitzicht op het meer en rijstvelden. De keuken wordt geroemd. Gasten kunnen genieten van een uitgebreid ontbijt en hebben voor lunch of diner de keuze uit lokale Bai, Chinese en Westerse gerechten.

De kamers zijn alle voorzien van parketvloeren en houten meubels, bedden met goede matrassen, airconditioning, draadloos internet en een goede badkamer met toilet en douche. Er zijn 2 doubles (25 m²) met een tweepersoonsbed en een veranda; 3 doubles (27 m²) met een Chinese stijl tweepersoonsbed en een balkon; 2 twins (25 m²) met twee bedden en een veranda; en 2 deluxe (27 m²) kamers met een Chinese stijl tweepersoonsbed en een veranda.

Adres in het Chinees: 云南省大理市,湾桥镇向阳溪村(环海路西边抽水站的南边)