ZOEKEN:

拉萨吉曲饭店 (Jiqu Fandian)

Lhasa – Kyichu Hotel ***

Het Kyichu Hotel ontleent zijn naam aan de Kyichu-rivier, de ‘rivier van geluk’ in het Tibetaans. Het is een zijrivier van de Yarlung en stroomt door de vallei waarin Lhasa ligt. Het hotel ligt in het oude centrum van Lhasa, tussen de Jokhang Tempel en het Potala Paleis.

Het Kyichu is een hotel dat al lang bestaat en dat door een familie wordt gerund. Het staat bekend om de persoonlijke aandacht en service. Het is sfeervol en er zijn veel gasten die er vaker terugkomen of (bv. onderzoekers) die er langere tijd verblijven. De staf spreekt behoorlijk Engels.

Het hotel heeft 52 ruime en met Tibetaanse elementen ingerichte kamers, die zijn voorzien van een eigen badkamer met rond de klok warm en koud stromend water. Ze zijn verdeeld in standaard en (ruimere) deluxe kamers.

Het hotel heeft een restaurant met een terras, waar door de Tibetaanse en Nepalese koks Tibetaanse, Nepalese, Tandoori en Continentale gerechten worden klaargemaakt en geserveerd. De overige hotelfaciliteiten zijn een zakencentrum met idd-telefoon, internetpc, geldwisselbalie en post service, bagageopslag en kluisjes, wasserij service, een arts op afroep, een tourdesk en een art gallery en souvenirwinkel.