ZOEKEN:

XINDUQIAO 新都桥

Het plaatsje Xinduqiao (‘nieuwe stad brug’) ligt 83 km ten westen van Kangding in het Tibetaanse deel van de provincie Sichuan. Het ligt op de plek waar de noordelijke en zuidelijke Sichuan-Tibet routes zich splitsen. Verder naar het westen ligt Litang.

Diaolou

Xinduqiao wordt ook wel de ‘Wereld van Licht en Schaduw’ en een ‘paradijs voor fotografen’ genoemd. Het bestaat uit hellingen, graslanden, stroompjes, gouden cipressen, grazend vee, pittoreske dorpjes en fort-torens. De Diaolou zijn de torens die in het verleden werden gebruikt als arsenalen en fortificaties; nu zijn sommige getransformeerd tot huizen. De Tibetaanse dorpen met hun witgesausde huizen passen fraai in het landschap. De huizen hebben een ommuurde binnenplaats waar groenten worden verbouwd en bloemen bloeien. Bovenin de huizen is vaak een familieschrijn.

Juli Tempel

De Juli Tempel behoort tot de Geelkap Sekte in het Tibetaanse boeddhisme. Dit oude klooster werd in 1983 na een grondige renovatie/herbouw heropend. In de tempel is o.a. een kostbaar bronzen Boeddhabeeld te zien. Ieder jaar wordt er eind juni een driedaags festival gehouden bij de tempel. U ziet er dan o.a. de Tibetaanse Muya Opera, waarin Tibetaanse religieuze dansen en lokale volksdansen zijn verwerkt.

Lotus Meer

Het Hehehai of Lotus Meer ligt in de Kuxirong Vallei bij het plaatsje Pusarong. Het is een mooi meer, bekend vanwege de lotussen, en omringd door graslanden en bossen. In het gebied zijn ook diverse warmwaterbronnen, waarvan het water een genezende werking zou hebben.

TOURS MET XINDUQIAO

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens