ZOEKEN:
Moxi
Moxi Kerk
Moxi | Hailuogou

MOXI 摩西

Moxi is een oud stadje dat 50 km (circa 2 uur rijden) ligt ten zuiden van Luding en 75 km van Kangding in de provincie Sichuan. Bij Moxi is de toegang tot Hailuogou.

De oude stad van Moxi ligt 304 km van Chengdu. De stad ligt op een hoogte van 1600 meter en heeft een aangenaam klimaat. Voordat in 1705 de brug bij Luding werd aangelegd liep de route vanuit Sichuan en Yunnan naar Tibet door Moxi. Er wonen diverse bevolkingsgroepen: Han, Yi, Tibetanen, Qiang, Miao en Tujia. Moxi betekent ‘heilige plek’ in de taal van de Qiang. Door Moxi loopt een 400 meter lange oude straat met huizen uit de Ming en Qing periodes. Daaraan zijn winkels, werkplaatsen, restaurants, coffeeshops en guesthouses te vinden.

In de oude stad zijn bezienswaardigheden de kleine katholieke Kerk uit 1918 (waarin Mao Zedong, Zhu De en Zhou Enlai tijdens de Lange Mars de nacht doorbrachten), de 400 jaar oude Guanyin Gompa, een Bon Tempel, en het Gouden Bloem Lama-Klooster.

Hailuogou 海螺沟

Moxi, HailuogouTen noorden van Moxi ligt de fraaie, dichtbegroeide Hailuogou Vallei met het Hailuogou Glacier Park. Het bevat een grote, 14.7 km lange gletsjer op de oosthelling van de met eeuwige sneeuw bedekte Gongga Bergketen. Het laagste punt van de gletsjer ligt op een hoogte van 2.850 meter. Bijzonder is de bevroren waterval. Er is een sightseeing bus en er is een kabelbaan naar 3.600 meter hoogte om de gletsjer met zijn bevroren waterval beter te kunnen bekijken. U kunt er ook wandeltochten door het bos maken en er zijn enkele uitzichtspunten waar u mooi zicht heeft op de gletsjer. Ook zijn er enkele warmwaterbronnen met baden. In de Hailuogou Vallei is het koel in de zomer en warm in de winter, maar er zijn duidelijk onderscheiden seizoenen, ieder met hun eigen charme. Het is van Moxi 50 km (1½ uur rijden) naar Hailuogou.

TOURS MET MOXI

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens