ZOEKEN:

MIYALUO 米亚罗

Bipenggou

MIYALUO 米亚罗

Bipenggou

MIYALUO 米亚罗

Miyaluo

MIYALUO 米亚罗

Taoping

MIYALUO 米亚罗

Miyaluo ligt in Sichuan, 250 km ten noordwesten van Chengdu. Het is een bergachtig gebied van 3.690 km², in het Li District in de Aba Tibetanen en Qiang Autonome Prefectuur. De hoogte in de valleien is gemiddeld 2.700 meter. Er zijn witgekapte bergen, rivieren, watervallen, heetwaterbronnen en er groeien veel esdoorns, waardoor vooral in de herfst het landschap spectaculair is. In de zomer is het er heerlijk koel. Hier, in de uitlopers van de Himalaya, wonen aan de Tibetanen verwante volkeren zoals de Qiang.

Qiang-dorpen

De lokale bevolking van Miyaluo behoort tot de Qiang (羌族, Qiangzu). De Qiang zijn een van de 56 minderheidsvolkeren in China. Ieets meer dan 300.000 mensen worden als Qiang erkend. Ze zijn verwant aan de Tibetanen, maar hebben wel een eigen taal. Vanouds waren ze schaapsherders en leefden verspreid over een groot gebied. Ze zijn animisten. Op hun huisaltaren leggen ze iedere dg een witte steen om de macht en kracht van de natuur gunstig te stemmen. Waar ze dicht bij Tibetanen wonen zijn ze aanhangers van het lama-boeddhisme geworden. De Qiang wonen in uit steen opgetrokken en vaak ommuurde dorpen. In het dorp staat vaak een wachttoren, soms wel 30 meter hoog.

Taoping

Het Qiang-dorp Taoping (桃坪) ligt aan de oostkant van Miyaluo, 160 km van Chengdu. Voor het dorp moet entree worden betaald, het is dus al enigszins ontwikkeld als reisbestemming. Het is een mooi dorp aan de rivier, met een stenen brug, traditionele huizen en enkele imposante wachttorens. U kunt er kennismaken met het eten en de cultuur van de Qiang.

Miyaluo

In de plaats Miyaluo aan de Laisu-rivier wonen enkele tienduizenden mensen. Het is de uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Miyaluo-dorp

Het dorp Miyaluo (米亚罗村) ligt 6 km ten noorden van het gelijknamige stadje. Het is er sfeervol en u heeft er een mooi uitzicht over het bergachtige landschap.

Bajiaodiao

Het Tibetaanse  dorp Bajiaodiao (八角碉藏寨) ligt aan de overkant van de Laisu-rivier, op slechts 15 minuten lopen van Miyaluo. Er is niet veel te zien, maar het is aardig om er de sfeer op te doen.

Bipenggou

Vanuit Miyaluo kunnen prachtige wandel- en trektochten worden gemaakt. Een van de bekendere routes is die van Bipengou (毕棚沟) naar Siguniang (四姑娘山). Bipenggou is een beschermd gebied, waarbij het eco-toerisme (u moet entree betalen) de drager is. De tocht voert door maagdelijke wouden, langs bergmeren, gletsjers, stroompjes en watervallen.

  • In de plaats Miyaluo kunt u overnachten in het Gesang Hotel (格桑宾馆) bij het busstation. Er tegenover is het Chengdu Xiaochi Restaurant (成都小吃店), naar verluid de beste plek om te eten en het is er dan ook vaak erg druk. Andere overnachtingsmogelijkheden zijn aan de noordzijde van Miyaluo het Xueyu Hotel, het Forestry Hostel, het Sangzhen Hotel en het Fuxin Hotel; en aan de zuidzijde het Shangbala Hotel.

    In Taoping kunt u overnachten in het Letian Hotel, het Shalang Customs Hotel en de Shunhe Inn.