ZOEKEN:
Leshan Dafo
Leshan Dafo

LESHAN 乐山

Leshan is een kleine levendige marktstad in het zuiden van de provincie Sichuan, 165 km van Chengdu, op het punt waar de Min, Dadu en Qingyi rivieren samenkomen. Vanuit Chengdu zijn er (dag) excursies, al dan niet in combinatie met Emeishan.

Grote Boeddha

De Grote Boeddha (乐山大佛, Leshan Dafo) is de belangrijkste bezienswaardigheid van Leshan. Het is de grootste boeddha ter wereld. De zittende boeddha is 71 meter hoog en uitgehouwen in de rotsen van de Lingyun-heuvel. Hij kijkt uit over het water van de Min-rivier. De Boeddha is gemaakt in de 8e eeuw met als doel om de rivieren te kalmeren.

De Boeddha is te bekijken vanaf het water of door hem te beklimmen. Er zijn stenen trappen uitgehouden naast de Boeddha. Dan ziet u goed hoe immens hij is. Zijn hoofd is 15 meter hoog en zijn schouders zijn 28 meter breed. Zijn oren zijn 7 meter lang en zijn grote teen meet meer dan 8 meter.

Wuyou Klooster

Iets ten zuiden van de Grote Boeddha staat op het Wuyou (Groene Heuvel) Eiland het gelijknamige klooster (乌尤寺, Wuyousi). Via een bamboebos bereikt u het in 742 gestichte klooster. Het klooster zelf is aardig. Binnen is niet zo veel opmerkelijks te zien, hoewel enkele paviljoens bijzonder gebouwd zijn; ze lijken tegen de heuvel geplakt. Vanaf het klooster heeft u een mooi uitzicht op Leshan.

TOURS MET LESHAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens