ZOEKEN:

GANZI 甘孜 / GARZE དཀར་

Ganzi (Garze in het Tibetaans) is een levendig marktstadje op 3.394m hoogte aan de noordzijde van de Yalong-rivier. Ganzi ligt in Sichuan, 385 km ten noordwesten van Kangding (de hoofdstad van de Ganzi Prefectuur en daarmee niet te verwarren) en ten noorden van Litang. Er wonen in Ganzi vooral Khampa Tibetanen.

Garze Gompa

Ganzi01Het meer dan vijf eeuwen oude Ganzi Klooster ligt aan de noordzijde van Ganzi. Het is het grootste klooster van het gebied. In de muren van de hoofdhal staan honderden kleine met goud bedekte beeldjes van Sakyamuni. In een tweede hal staat een groot beeld van Jampa (Maitreya).

Graslanden

Rond Ganzi is het landschap fraai en er zijn diverse Tibetaanse dorpen te zien.

Tibetaanse Kloosters

Naast het grote klooster in Ganzi zelf kunt u in dorpen rond Ganzi ook een aantal lamaseriën bekijken. Het Beri Gompa (Baili Si) ligt 15 km ten westen van Ganzi. Op 30 km ten westen van Ganzi, aan de weg naar Dege, ligt het Dagei Gompa (Dajin Si). Hier woonden meer dan duizend monniken, maar na de onrust in 2008 vluchtten velen naar India en bleven er een paar honderd over. Weer 15 km verder ligt het Hadhi Nonnenklooster op een berghelling ver boven de rivier.

TOURS MET GANZE

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens