ZOEKEN:

EMEISHAN 峨眉山

De Emeishan (Opgetrokken Wenkbrauwen Berg) ligt 170 km ten zuiden van Chengdu in de provincie Sichuan. De Emeishan is een van de vier boeddhistische heilige bergen in China. De 3.099 meter hoge berg is erkend als natuurlijk werelderfgoed vanwege het prachtige landschap met de sneeuwgetopte pieken, groen bossen, watervallen, grotten en de boeddhistische heiligdommen.

EmeiShan13U kunt de berg te voet bedwingen, tezamen met vele pelgrims. Dat kost u een dag, maar het is een prachtige tocht. Onderweg ziet u zeer fraaie en naarmate u hoger komt veranderende natuur. Maar u kunt u ook per auto of busje van de voet van de berg (400m) later vervoeren naar een punt op 2540m en dan verder omhoog gaan per kabelbaan.

De Emeishan wordt al meer dan tienduizend jaar bewoond. De berg gold in antieke tijden als een centrum voor Daoïsten, maar vanaf de 3e eeuw werd het een boeddhistische heilige plek. Al in de 1e eeuw werd het eerste boeddhistische heiligdom gebouwd, de Puguang op de Gouden Top. De Wannian Tempel dateert uit de 3e eeuw. In de 9e eeuw stuurde de Song-keizer een missie naar India om boeddhistische teksten te verzamelen en na terugkeer vestigden de monniken zich op de Emeishan om de teksten te bestuderen en te vertalen. Uit die tijd dateert ook het grote Puxian beeld in de Wannian Tempel. Emeishan gold sindsdien als centrum voor het boeddhisme. In de Ming-dynastie (1368-1644) werden de laatste daoïstische tempels getransformeerd tot boeddhistische heiligdommen.

Wannian Tempel

EmeiShan12-WannianDe Wannian Tempel, oftewel het Klooster van Tienduizend Jaren, ligt aan de noordelijke route, op een hoogte van 1020 meter. Het is een sfeervol klooster met als bekendste bezienswaardigheid het grote bronzen beeld van Puxian (de bodhisattva Samanthabhadra) op een olifant. Hij zou hier zijn geland op zijn vliegende olifant.

Xixiang Chisi

Bij het Olifanten Vijver Klooster zou de heilige zijn olifant hebben laten baden. Het klooster ligt op een hoogte van 2700 meter. Hier komen de noordelijke en de zuidelijke route naar de top bijeen.
Emeishan Baoguosi

Baoguosi

De zuidelijke route omhoog begint op een hoogte van 550 meter bij de Baoguo Tempel. Deze grote ‘Verdedig het Vaderland Tempel’ dateert uit de 6e eeuw, maar is in de 17e eeuw geheel herbouwd. De arhatzaal heeft zeer fraaie beelden van de discipelen van Boeddha.

Fuhusi

De Tempel van het Temmen van de Tijger ligt een kilometer van de Baoguosi, op een hoogte van 630 meter. Hij dateert uit de 12e eeuw. Links van de hoofdzaal is de Huayuan Pagode uit de 16e eeuw, met daarop bijna vijfduizend boeddhabeeldjes en heilige teksten.

Qingyingge

Van de Fuhusi loopt u langs de Leiyinsi (Donder Tempel) en de Chunyangdian naar de Shuangfeiqiao (Vliegende Tweeling Bruggen) nnaar het Qingyinge. Dit ‘Paviljoen van het Zuivere Geluid’ ligt op 710 meter in een zeer fraai gebied met bossen en stroompjes.

Om vanaf hier te voet verder te gaan is een flinke tocht, eerst 6 km naar de Hongchunping (1120m), dan 15 km naar de Xiangfengsi (1753m) en dan nog 12 km naar de Xixiang Chisi.
Emeishan Wanfoding

Jinding & Wanfoding

Vanaf de Xixiang Chisi leiden stenen trappen naar de Leidongping (Tempel van de Dondergod) op 2540m. Het is daarna nog 2 uur lopen naar de top. Maar u kunt ook vanaf de Jieyingdian op 2640m de kabelbaan naar boven nemen.

De Jinding (Gouden Top) is op 3048m dé plek om de zonsopgang (en de ‘zee van wolken’) op de Emeishan te zien. Geliefden kopen hier natuurlijk een slotje en hangen deze aan de kettingen om hun eeuwigdurende trouw te symboliseren. Op de Gouden Top staat de uit de 1e eeuw daterende Jinding of Huazang Tempel, die in 1973 door brand is verwoest, maar na 1990 is herbouwd.

Vanaf de Gouden Top leidt een pad naar de Wanfoding (Tienduizend Boeddha’s Top), op 3077 meter hoogte.

De twee toppen tezamen zijn de ‘Opgetrokken Wenkbrauwen’, de wenkbrauwen van een Chinese schone, die de berg zijn naam Emeishan hebben gegeven.

TOURS MET EMEISHAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens