ZOEKEN:

DAOCHENG 稻城 / DAPBA འདབ་པ་

Het plaatsje (en district) Daocheng ligt in het westen van Sichuan, in het Tibetaanse deel van deze provincie, in de Ganzi prefectuur. Daocheng ligt op een hoogte van 3.750m en op circa 3 uur rijden ten zuiden van Litang en 330 km ten noorden van Shangri-La in de provincie Yunnan.

Daocheng02Daocheng heeft een mooie omgeving, waar u kunt wandelen. Neem wel een paar stenen mee in uw jaszak, dit om de soms gevaarlijke loslopende honden te verdrijven. Het is ook mogelijk om er tochtjes te paard te maken. Er liggen enkele meren, omringd door groen. Het Hongchaodi (Rode Glas Meer) ligt tussen Daocheng en Sangdui. Ook zijn er warmwaterbronnen. De Rupuchaka Hot Springs liggen 4 km van Daocheng.

Sangdui

Het rustige en charmante Tibetaanse dorp Sangdui ligt 28 km ten noorden van Daocheng. Circa 1 km ten noorden van Sangdui ligt het uit de 12e eeuw daterende Bangpu Klooster.

Tibetaanse Kloosters

Het Zhujie Klooster ligt 18 km ten noorden van Daocheng, 10 km ten zuiden van Sangdui. Het Xiongdeng Klooster ligt op een hoogte van 4105 meter, 10 km ten noordoosten van Daocheng. Het Rewu Klooster staat op een berghelling ten zuiden van Daocheng.

Het meest beroemde klooster in de regio is het uit de 15e eeuw daterende Konkaling (Gongling Si), dat 62 km ten zuiden ligt van de plaats Daocheng en meestal wordt bezocht in combinatie met Yading.

Yading Natuurreservaat

Het Yading Natuurreservaat ligt in het zuiden van het Daoching District. Het gebied wordt door Tibetaanse pelgrims als heilig beschouwd. In Yading staan drie heilige bergen, de Jambeyang (Yangmaiyong; 5958m), de Chanadorje (Xiaruoduoji; 5958m) en de Shenrezig (Xiannairi; 6032m), die door vele pelgrims worden bezocht. Hier zou de beroemde prediker Padmasambhava in de 8e eeuw zijn neergedaald en de pieken genoemd naar bodhisattva’s. Volgens de ontdekkingsreiziger Joseph Roch, die hier in 1928 was, lijkt de Shenrezig op een enorme witte troon, de zetel voor een Levende Boeddha.