ZOEKEN:

DANBA 丹巴 / RONGZHAG

Het stadje Danba (Rongzhag in het Tibetaans) ligt op een hoogte van 1800 meter in een kloof van de Dadu-rivier in Sichuan, ten noorden van Kangding en ten westen van Chengdu, niet ver van de route richting Tibet. Het is een mooi gebied met groene heuvels waarin pittoreske Tibetaanse en Qiang (Gyarong) dorpen liggen.

Danba01Danba strekt zich uit van oost naar west langs de rivier. In het centrum is een voetgangersstraat. Het gebied van de Gyarong ligt rond de meer dan 5.000 meter hoge berg Molto (Mo’erduoshan), een van de vier heilige bergen voor de Tibetanen. In juli maken veel Gyarong een pelgrimstocht naar de berg. De Gyarong vrouwen worden beschouwd als mooi, vooral de Badi Vallei staat bekend om de mooie meisjes die er wonen.

Tibetaanse Qiang dorpen

Rond Danba is een aantal van de dorpen te bezoeken. Bij de dorpen staan nog diverse oude stenen Qiang wachttorens. Ooit stonden er meer dan 5.000 wachttorens in het gebied van Danba, er zijn er nu nog iets meer dan 300 van over. De meeste zijn 100 tot 200 jaar oud. Ze zijn vaak 20-30 meter hoog, maar er zijn er ook van 60 meter. Tijdens de late Qing (1644-1911) waren er in dit gebied vaak schermutselingen en de torens dienden als vluchtplaats waar men het tot 15 dagen kon uithouden.

Het dorp Suopo (梭坡) ligt 5 km ten oosten van Danba en dit is de beste plek om de wachttorens te bekijken. Er is zelfs een uitzichtplatform.

Het dorp Jiaju Zangzhai (甲局藏寨) ligt 7 km ten noordwesten van Danba en is een Tibetaanse nederzetting met circa 150 families. Het dorp ligt fraai in het landschap en de huizen met hun kleurrijk geschilderde houten panelen geven het een mooie sfeer. Het is al wel een beetje ontdekt als reisbestemming en er moet entree worden betaald. De huizen in Jiaju hebben 3 tot 4 etages en een plat dak. De begane grond is voor het vee, daarboven zijn de woon- en slaapkamers en op het dak wordt het graan gedroogd. De muren hebben vaak een schildering van de hemel, maan of sterren.

Wat verder weg, 11 km ten oosten van Danba, ligt het dorp Zhonglu Zangzhai Diaoqun Guyizhi (中路藏寨碉群古遗址). Het is een authentiek Tibetaans dorp en u kunt er in de heuvels mooie wandelingen maken.

TOURS MET DANBA

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens