ZOEKEN:

文君楼宾馆 (Wenjunlou Binguan)

Chengdu – Wenjun Mansion Hotel ***

Chengdu-Wenjun-Htl-K2014-(8Het Wenjun Mansion Hotel is een hotel in ‘courtyard’ stijl en staat aan de Qintai Lu, de attractieve straat met vele gebouwen in klassieke stijl uit de Ming en Qing dynastieën. Vlakbij het hotel zijn het Wenhua (Cultuur) Park en het Baihuatan Park. De staf spreekt redelijk goed Engels en doet er alles aan om het de gasten naar de zin te maken.

De naam Wenjun komt van een tweeduizend jaar oud verhaal over de schone Zhuo Wenjun die tegen de zin van haar familie een relatie kreeg met de arme geleerde Sima Xiangru, met hem naar Chengdu trok en daar een herberg runde. Later kreeg hij een hoge post aan het hof in Chang’an en bleek na vele jaren de liefde toch zo sterk dat hij haar als zijn vrouw naar de hoofdstad haalde.

Het hotel heeft diverse soorten kamers: Standard in Chinese of Westerse stijl (double of twin), suite (double, met aparte woonkamer), familiekamers (2p bed en 1p bed), driepersoonskamers en slaapzaalbedden in een vier- of zespersoonskamer. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, telefoon. De slaapzalen hebben geen eigen badkamer.

De hotelfaciliteiten zijn een restaurant (waar een eenvoudig buffetontbijt wordt geserveerd), een lounge bar annex coffeeshop, een terras in de binnenhof, internettoegang (maar niet gratis en niet snel), en een tourdesk.