ZOEKEN:
Yuncheng | Guandi Tempel
Yuncheng | Guandi Tempel
Yuncheng | Yongle Paleis

YUNCHENG 运城

Yuncheng ligt in het zuidwesten van de provincie Shanxi. De stad heeft 700.000 inwoners. Yuncheng heeft een oude geschiedenis. Het gebied van de Gele Rivier en de Wei-rivier is immers de bakermat van China. In de omgeving zijn resten gevonden van menselijk leven van 1,8 miljoen jaar geleden. Hier was de hoofdstad van de Xia-dynastie (21e-16e eeuw v.Chr.). Tijdens de Qin (221-206 v.Chr.) stond het bekend als Hedong (‘oosten van de Gele Rivier’) en die naam heeft het eeuwenlang gehouden.

Guandi Tempel

In en rond Yuncheng zijn diverse aan Guandi gewijde tempels. De Xiezhou Guandi Tempel staat 20 km ten westen van het centrum van Yuncheng en is de mooiste en de meest beroemde. Guandi (of Guanyu) is in China de God van de Oorlog. Daarbij moet Oorlog ook worden opgevat als Krijgskunst en ‘een overwinning op jezelf behalen’. Daarom is hij een geliefde godheid. In de daoïstische tempel is Guandi de ‘Geheiligde Keizer’. Guandi is de gedeïficeerde Guan Yu (160 – 219), een beroemde generaal uit de periode van de Drie Koninkrijken (Sanguo, 220-280). Hij werd hier geboren, in het dorp Changping. Dat maakt deze tempel zo populair. De tempel werd gebouwd in 589, nadat de keizer van Sui daartoe een edict had uitgevaardigd. Het zuidelijke deel bestaat uit een mooie tuin met rotsen. Via een poort komt u in het noordelijke deel, de eigenlijke tempel. De Chongning Hal (uit 1718) is de belangrijkste hal. Achterin is de Lente en Herfst Hal, een fraaie houten constructie uit de Ming, maar herbouwd in 1807.

Yongle Paleis

Het Yongle Paleis is een grote daoïstische tempel in het dorp Longquan bij Ruicheng, 60 km ten zuidwesten van Yuncheng. Het ‘Paleis van Eeuwige Vreugde’ is vooral bekend vanwege de fraaie muurschilderingen uit de Yuan (1271-1368). Hij werd gebouwd ter ere van Lu Dongbin, een van de acht daoïstische Onsterfelijken. Het is de grootste van alle overgebleven daoïstische tempels uit de Yuan, maar hij stond niet altijd op deze plek. De tempel stond verder zuidwaarts, aan de Gele Rivier en moest daar verdwijnen vanwege de bouw van de Sanmenxia Dam in 1959-64. Hij is steen voor steen afgebroken en weer opgebouwd en de kostbare muurschilderingen kon met in zijn geheel verplaatsen.

Guanque Toren

De Guanque Toren staat in het oude stadje Puzhou (70 km ten westen van Yuncheng), aan de oostelijke oever van de Gele Rivier. Hij werd oorspronkelijk gebouwd tussen 557 en 580. Hij behoorde tot de vier beroemde torens van het oude China.

Xinjiang Katholieke Kerk

De Katholieke Kerk van Xinjiang (90 km ten noorden van Yuncheng) werd gebouwd in 1935 en was een van de vier grote Gothische kerken in China.

TOURS MET YUNCHENG

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens