ZOEKEN:

平遥一得客栈 (Pingyao Yide Kezhan)

Pingyao – Yide Guesthouse ****

http://www.pingyao-hotels.com/images_hotels/Yide_Hotel_Pingyao_47.jpgHet Yide Guesthouse is een prachtig gerestaureerd huis met een binnenhof dat in 1736 werd gebouwd door een rijke koopman. In een mooie, sfeervolle historische atmosfeer wordt de gasten modern comfort geboden. Het hotel omvat het voormalige familiehuis (Shaxiang no.16), de verblijven van het personeel (no.14), de werk- en ontvangstkamers (no.18), de vooroudertempel en de tuin. Het is in 2002 als hotel geopend en in 2007 gerenoveerd. Het ligt 500 meter van het centrum van Pingyao, het treinstation is 1 km van het hotel.

De kamers zijn voorzien van een bed in de vorm van een kang, een bed dat in de winter van onderen verwarmd wordt, van meubels in klassieke Chinese stijl, airconditioning, televisie met satellietzenders, idd-telefoon, internetpoort, minibar, thee/koffie set en een eigen badkamer met 24-uur warm water, een douche en een haardroger. De kamers zijn verdeeld in Standard, Deluxe en Deluxe Suites.

De faciliteiten zijn een restaurant (met meer dan 100 soorten Chinese schotels en kleine hapjes en ook westerse gerechten), een lounge bar, room service, een zakencentrum, geldwisselbalie/ATM, internettoegang in de publieke ruimtes, wasserij service, kluisjes, een schoonheidssalon, een winkeltje en een tourdesk met fietsenverhuur.