ZOEKEN:

ZHUJIAJIAO 朱家角

Zhujiajiao (Famiie Zhu Dorp) is een ‘waterstadje’ in de stadsprovincie Shanghai. Zhujiajiao heeft een oud centrum en daar omheen nieuwbouw. Door de nieuwbouw niet te hoog te laten zijn en door voor de gevels en de daken traditionele elementen te verplichten, blijft het beeld aangenaam.

De grote parkeerplaats bij de ingang maakt duidelijk dat het een toeristenstadje is. Voor de toegang tot het centrum moet entree worden betaald, evenals voor een aantal bezienswaardigheden.

In het centrum zijn nog veel huizen uit de Qing, en enkele uit de Ming. Voor een deel zijn ze gerestaureerd en vercommercialiseerd tot winkeltjes of restaurantjes. Die maken overigens nog altijd een authentieke induk, door de mooi opgestelde varkenspoten die er verkocht worden, of de vrouwen die er kleefrijst en vlees verpakken in bladeren. De oude huizen liggen aan kanalen en de plaats ligt aan een groter kanaal. Er zijn enkele lokale musea. Daaronder zijn het archeologische-historische museum, het museum voor de visvangst en het museum voor de rijstbouw. U kunt er een mooi tochtje maken over een kanaal. Ook kunt u een tuin uit de 19e eeuw bezoeken.

TOURS MET ZHUJIAJIAO

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens