ZOEKEN:

Shanghai – Peninsula Hotel *****

Op een bijzondere plek in Shanghai is de koloniale grandeur van weleer herrezen in een vorm die recht doet aan het Shanghai van de 21ste eeuw: in 2010 opende het Peninsula Hotel zijn deuren. Het hotel staat op de plek waar vroeger het Britse Consulaat was gevestigd, op de hoek van de Bund en Suzhou Creek en tegenover de Waibaidu Brug.

Shanghai-Peninsula4

[zie het plaatje hierboven; links ziet u Pudong, het nieuwe Shanghai; helemaal rechts ziet u de brug en linksboven daarvan de gebouwen van het Peninsula Hotel.] Het ontwerp van het hotel doet recht aan de overige bebouwing aan de Bund.

Het Peninsula Hotel heeft 235 luxe ingerichte kamers en suites. Er zijn diverse soorten kamers: superior (zie foto hiernaast), deluxe, deluxe garden, deluxe river, deluxe terrace, grand deluxe river, en allerlei suites. Door het gebruik van art deco stijlelementen wordt de sfeer opgeroepen van de klassieke luxe van de dertiger jaren. Maar de voorzieningen zijn zeer modern. U treft er een grote plasma of lcd televisie met satellietkanalen, een groot bureau, een idd-telefoon, gratis wifi draadloos internet, een iPod docking station, een sofa, een Nespresso koffiemachine, een goed gevulde minibar, een elektronische safe en een marmeren badkamer met een bad en een aparte douche en allerlei amenities.

De hotelfaciliteiten zijn o.a. room service, banket- en conferentiezalen, een zakencentrum, een fraaie spa waar u lichaam en geest geheel kunt ontspannen en nieuwe qi kunt opdoen, een state-of-the-art fitness centrum, een prachtig binnenzwembad (zie foto hiernaast), een winkelgalerij en een tourdesk met autoverhuur en limousine service.

Ook de restaurants en bars zijn ingericht met de koloniale grandeur van een eeuw geleden als inspiratiebron. Sir Elly’s Restaurant, Bar en Terras is de plek voor de moderne Europese keuken en voor een cocktail of een whiskey. Yi Long Court is het Chinese Kantonese specialiteitenrestaurant. In Salon de Ning kunt u ’s avonds terecht voor een cocktail en een dans. De Compass Bar is meer een soort pub. En als u zin heeft in een ‘afternoon tea’, dan is de Lobby de plek.