ZOEKEN:

上海金门大酒店

Shanghai – Pacific Hotel ***

Het Shanghai Pacific Hotel staat aan de beroemde Nanjing Xilu, vlakbij het Volksplein en het Shanghai Museum en op loopafstand van de Bund. De ligging is dus zeer centraal. Het hotel, dat vroeger bekend stond als het Huaqiao Hotel, heeft een lange geschiedenis. Het werd gebouwd in de twintiger jaren in de toen geldende art nouveau stijl, maar dan met een Italiaanse invalshoek. In de renovaties zodat het hotel voldoet aan de eisen van deze tijd heeft men die elementen weten te bewaren en het is dus nog altijd een bijzonder gebouw.

Het Pacific heeft 183 kamers en suites. Ze zijn voorzien van alle gemakken, zoals airconditioning, ktv met satellietzenders, idd-telefoon, breedband internetpoort, minibar, een zitje en een goede badkamer met haardroger.

Het hotel heeft twee restaurants. Een daarvan serveert zowel Chinees (Fujian en Chaozhou) als westerse gerechten. Probeer eens de specialiteiten ‘Boeddha die over de muur springt’ of de ‘kippensoep met mosselen’. Op de 8e etage is een restaurant in ‘meditterane’ stijl. Overige hotelfaciliteiten zijn o.a. conferentiezalen, een zakencentrum, wifi internet, bar, een spa en een souvenirwinkeltje.