ZOEKEN:

Shanghai – Grand Hyatt *****+

Sommigen noemen Shanghai het New York van de 21e eeuw. Het symbool daarvan is de Jinmao Tower, een ontwerp van Skidmore, Owings en Merrill’s uit 1998. De toren rijst 88 verdiepingen op in Pudong. Hij is futuristisch modern en tegelijk zijn er art nouveau stijlelementen in verwerkt, elementen die harmoniĆ«ren met de gebouwen aan de Bund.

Etages 54 t/m 87 van de Jinmao Toren worden ingenomen door het Grand Hyatt Hotel. Vanzelfsprekend is het uitzicht fantastisch, naar buiten op de Huangpu-rivier en de stad, maar ook van boven naar beneden in het duizelingwekkende atrium van 33 etages. De 555 kamers zijn ingericht in een synthese van moderne art deco en Chinese stijlelementen, met houten panelen, grote witte bedden en enigszins retro meubelen. De voorzieningen zijn hightech, met o.a. televisies met internetaansluiting en een bijzondere badkamer.

Het Grand Hyatt heeft vele restaurants en bars, waaronder Cloud 9 op de 87e etage waar u terecht kunt voor cocktails, Aziatische tapas en een spectaculair uitzicht. Het hotel beschikt over allerlei faciliteiten, waaronder 24-uurs room service, conferentiezalen, een zakencentrum, het hoogste zwembad ter wereld, een fitness centrum en een spa.