ZOEKEN:

上海浦江飯店

Shanghai – Astor House ***/*

Shanghai-Astor-House02Het Astor House is een gebouw in neoklassieke stijl dat staat vlakbij de Bund, aan de overzijde van Suzhou Creek en net achter het oude Russische consulaat. Het werd in 1846 gebouwd als het Richard’s Hotel en Restaurant en in 1857 omgedoopt tot Astor House. Het was het eerste gebouw in Chinna met elektrische lampen. In het Astor House hebben over de jaren vele beroemde personen gelogeerd, waaronder Albert Einstein en Charlie Chaplin. Veel later werd het het Pujiang Hotel. In 1990 was het even het onderkomen van de Beurs van Shanghai. Daarna volgde een grondige renovatie en werd het opnieuw het Astor House.

Het Astor House heeft 116 kamers. Ze variëren in grootte en inrichting, maar alle kamers bevatten stijlelementen die te maken hebben met de lange historie van het hotel. De kamers zijn voorzien van o.a. airconditioning, ktv met satellietzenders, telefoon, thee/koffie set en een goede badkamer.

Het fraaie Richard Restaurant is een Chinees restaurant met Huaiyang en Sichuan specialiteiten. Er zijn ook diverse ‘function’ rooms voor kleine gezelschappen. Verder beschikt het hotel over conferentieruimtes, een fraaie bar, majiang en schaakkamers, en allerlei andere faciliteiten.