ZOEKEN:

FENGJING 枫泾

Fengjing is een oud waterstadje, 57 km ten zuidwesten van de stad Shanghai en in de stadsprovincie Shanghai. Fengjing heeft een geschiedenis van meer dan 1500 jaar. U ziet er vele gebouwen uit de Ming (1368-1644) en Qing (1644-1911) periodes. Het zijn vooral huizen van twee verdiepingen, gebouwd van hout en bakstenen, met wit gesausde muren en zwarte daken.

Bruggen

Fengjing heeft maar liefst 51 bruggen. De Zhihe Brug dateert uit de Yuan (1271-1368). Vanaf deze brug heeft u een mooi uitzicht op de oude gebouwen met de rode lantaarns die van de daken hangen en de vele bomen. Ook de Regenboog Brug is een bekende plek in Fengjing.

Tradities

Fengjing is een plek waar u de oude tradities van China nog kunt zien, op straat, in de winkels en werkplaatsen, in de theehuizen. Soms ziet u zelfs op straat een lokale opera worden opgevoerd. In Fengjing zijn ook enkele boeddhistische en taoïstische tempels te zien, maar er zijn ook een katholieke en een protestantse kerk. Laat ook de inwendige mens aan bod komen, lokale specialiteiten zijn o.a. de ‘Vier schatten van Fengjing’: gele wijn, varkenspoot, Zhangyuan cake en Tianxiang tahoe.

Boerenschilderkunst

In Fengjing is de Jinshan Boerenschilderkunst ontstaan. Daarom wordt Fengjing ook wel het ‘centrum van de volksschilderkunst’ genoemd. Naast de schilderkunst zijn er allerlei andere soorten oude handwerk, zoals houtsnijwerk in meubels, lantaarns, papierknippen en borduurwerk. Ook wordt er al sinds de Ming in Fengjing katoenen kleding gemaakt.