ZOEKEN:

TAISHAN 泰山

De Taishan is met zijn 1545 meter de hoogste piek van het massief van centraal Shandong. Vanaf de vroegste tijden wordt hij als de belangrijkste van China’s heilige bergen vereerd.

De Taishan was het centrum van een intens religieus leven, zoals zijn vele tempels, monumenten en pelgrims (soms wel 10.000 per dag) tonen. De berg kan in één dag beklommen worden. Er is een prachtig uitzicht over de beneden liggende provincie. De zonsopgang vanaf de piek is op een heldere dag een onvergetelijke gebeurtenis.

U kunt zelf besluiten hoe u naar de top van de berg gaat. Bent u sportief en volgt u de vele pelgrims of neemt u de gemakkelijke kabelbaan?

De Taishan wordt vaak in combinatie met het nabijgelegen Qufu bereist.

Taian-Tempel01TAI’AN 泰安

De stad Tai’an (1,7 miljoen inwoners) ligt aan de voet van de Taishan. De belangrijkste bezienswaardigheid is de prachtige Taishan Tempel.

Taishan Tempel

De Taishan Tempel (岱庙, Dai Miao) is de tempel gewijd aan de God van Taishan. Hij beslaat ongeveer een kwart van het gebied binnen de oude muren van de stad Tai’an. Vroeger overspanden triomfbogen de weg die van de zuidelijke poort van de stad naar de ingang van de tempel leidde. De grote Triomfboog van de Oostelijke Piek staat voor de ingang van het tempelcomplex. Hij is gebouwd onder keizer Kangxi in 1672.

TOURS MET TAISHAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens