ZOEKEN:
Ledu | Qutansi

LEDU 乐都

Ledu is een stad in de provincie Qinghai, 80 km ten oosten van Xining.

Qutan Klooster

De Qutan Tempel (瞿昙寺; Qútánsì) ligt even buiten Ledu, aan de Dongbei Road. Het klooster is gesticht in 1387 en is gebouwd in Chinese Ming-stijl architectuur, zoals de Verboden Stad in Beijing. Het klooster werd door de Ming-keizer gesteund, zoals ook blijkt uit een kalligrafie van de keizer. In het klooster zijn vele bewerkte houten balken en er is een lange gang met oude muurschilderingen waarop het leven van Boeddha is verbeeld.

Ongeveer 5 km verderop is het zogenoemde ‘Bovenklooster’ van Qutan. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de met bossen bedekte bergen.

Liuwan Tomben en Museum

De Liuwan Tomben zijn in het dorp Liuwan, dat hoort bij de plaats Gaomiao in het Ledu District. Deze tomben omvatten meer dan 1500 graven en het is het grootste neolithische grafveld dat is gevonden in China. De Liuwan Tomben waren een grote begraafplaats (11 ha) voor een clan die in dit gebied woonde. De tomben zijn eind 70-er jaren van de vorige eeuw ontdekt en ze vormen een grote archeologische schat, die inzage biedt in het leven in het neolithicum. De figuren van aardewerk zijn het meest waardevol, maar er zijn naast aardewerk ook bijlen, schrapers, naalden en messen gevonden.

Liuwan Museum of Ancient Painted Pottery

Op de tomben is in 2004 het Liuwan Museum of Ancient Painted Pottery gebouwd. Daarin is een collectie van 37,925 oude artefacten, die 3.000 tot 4.600 jaar oud zijn, waarvan een selectie wordt tentoongesteld. Het museum heeft meer dan 20.000 stukken beschilderd aardewerk, met daarin de potten van de Majaiyao Cultuur (3300-2025 v.Chr.), en van de Machang, Jijia en de Xindian Cultuur.

TOURS MET LEDU

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens