ZOEKEN:

WUYUAN 婺源

Wuyuan is een stad in de provincie Jiangxi, ten oosten van Jingdezhen en ten zuidwesten van Huangshan. De stad zelf is niet bijzonder bezienswaardig. Reizigers komen hier vooral om een bezoek te brengen aan de omringende dorpen.

In de Wuyuan regio zijn vele kleine dorpen en tempels die verspreid liggen over de mooie omgeving. Een aantal van de dorpen is erkend als officiële bezienswaardigheid en daar wordt een entree geheven.

Klein Likeng 小李坑

Klein Likeng is een van de mooiste dorpen in het gebied. Het oude dorp heeft nauwe steegjes en wordt doorsneden door smalle kanalen. U ziet er traditionele huizen, theehuizen en tempels en rond het dorp het landleven. Een nadeel is wel dat er, vooral in de weekends, veel Chinese groepen komen. Vanaf de toegang tot het dorp zelf staan dan ook kraampjes opgesteld. Likeng ligt 15 km ten noordoosten van Wuyuan, dicht bij de grote weg naar/van Huangshan.

Groot Likeng 大李坑

Het dorp Groot Likeng ligt ten noordwesten van Klein Likeng.

Sixi Yancun 思溪延村

Het wat lastig bereikbare Sixi Yangcun is een tweelingdorp waarin de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De wat vervallen gebouwen hebben grijze muren en daartussen lopen nauwe stegen. In het dorp is ook een mooie oude brug te zien.

Qinghua 清华

Het kleine dorp Qinghua heeft een oude brug te bieden. Even buiten het dorp is het landschap fraai en zijn er meerdere bruggen te zien.

Jiangwan 江湾

Jiangwan ligt in het oosten van de Wuyuan regio. Als u in de buurt bent is het oude dorp een kort bezoek waard. Er zijn geen bijzondere bezienswaardigheden, maar u ervaart er het dorpsleven van alledag.

Xiaoqi 晓起

Xiaoqi is een mooi tweelingdorp met oude huizen. Beneden Xiaoqi is nogal toeristisch en heeft vele souvenirwinkeltjes. Via rijstvelden leidt een pad naar Boven Xiaoqi waar het veel rustiger is.

Jiangling 江岭

Jiangling is een klein dorp waar koolzaad wordt verbouwd.

Dazhangshan 大鄣山

De Dazhang Berg is een nog onbekend, maar mooi berggebied met groene hellingen en watervallen, waaronder een grote waterval met 240 meter verval. Er zijn wandelpaden naar boven en er is een kabelbaan.

TOURS MET WUYUAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens