ZOEKEN:

ZHOUZHUANG 周庄

In de provincie Jiangsu, tussen Suzhou en Shanghai, iets ten zuiden van Tongli, ligt Zhouzhuang. Ook deze plaats is zeer schilderachtig. Aan de kanalen staan prachtige huizen. Enkele rijke huizen kunnen worden bezocht.

De gebogen bruggen completeren het beeld van Zhouzhuang dat inmiddels is vereeuwigd in menig traditioneel Chinees schilderij.

Lokale sfeer

Zhouzhuang01Beroemd is de Dubbele Brug, die uit de Ming dateert. Verderop vindt u een paviljoen met boogbrug en een kleine daoïstische tempel. Weer verder, aan het eind van de straat en aan het meer, is een parkje, in recente jaren nieuw aangelegd.

Naast het park staat de mooie Quanfu Tempel, die uit de Yuan dateert. Het is een watertempel, bestaande uit diverse terrassen en gebouwen. De gebouwen zijn oud, de terrassen eromheen zijn vernieuwd.

Wie tegen of in de avond in Zhouzhuang verblijft merkt dat de rust weer bezit van het stadje neemt. In zomeravonden zijn de kanalen verlicht met lampionnen. Op een terrasje kunt u een kop thee nemen, een potje schaak spelen of gaan voor de lokale specialiteit: geoliede varkenspoot.

TOURS MET ZHOUZHUANG

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens