ZOEKEN:
Jinshan
Beigushan
Beigushan
Zhenjiang schone
Xijin
Straatbeeld binnenstad
Straatbeeld
Straatbeeld
Zhenjiang Museum
Pearl Buck Huis

ZHENJIANG 镇江

Zhenjiang is een stad van 650.000 inwoners (2,7 miljoen in het stadsdistrict) in de provincie Jiangsu. Zhenjiang ligt aan het Grote Kanaal en de zuidelijke oever van de Yangtze, ten oosten van Nanjing. Het is een drukke handelsstad omringd door heuvels en bergen.

Jinshan Tempel

Zhenjiang-Jinshan-K2008-011Op de Gouden Heuvel (Jinshan), lang geleden een eilandje in de Yangtze-rivier, staat de 1600 jaar oude Jinshan Tempel. De 30 meter hoge Pagode van Welwillendheid en Lang Leven (Cishou Ta) is in 1900 gerenoveerd door keizerin-weduwe Ci Xi. Vanaf de top van de octagonale toren van zeven verdiepingen heeft u een fraai uitzicht over de tempeldaken en de vijvers.

Aan de tempel is de Legende van Witte Slang verbonden. Zij was een prachtige vrouw (maar in feite een al duizenden jaren oude monnik van de Emeishan met magische krachten) die naar Hangzhou trok en daar de geliefde werd van de jonge geleerde Xu Xian. Met haar krachten hielp ze hem rijk te worden, maar stal daartoe geld van de lokale bestuurder. Ze werden verbannen naar de Jinshan in Zhenjiang. Daar woonde al de monnik Fa Hai. Hij werd verliefd en probeerde het paar te scheiden. Daarop liet Witte Slang het gebied overstromen. De namen van enkele grotten bij de tempel refereren nog naar dit verhaal.

Beigu Heuvel

De Gefortificeerde Noordelijke Heuvel (Beigu Shan) ligt ten oosten van de stad, aan de rivier. Op 53 meter hoge de heuvel staat de IJzeren Pagode (Tieta) uit de 11e eeuw. Bij de 1400 jaar oude Zoete Douw Tempel (Ganlusi) heeft u een goed uitzicht over de rivier. Er zijn twee paviljoenen met daaraan verbonden verhalen uit de perdiode van de Sanguo (220-280), toen koning Liu Bei van het Shu Han Rijk hier zou hebben verbleven.

Xijin Ancient Street

Zhenjiang-Xijin-street-K200De Xijin-straat heeft een historie van 1500 jaar. Tijdens de Tang (618-906) en Song (960-1279) was dit het commerciële centrum van Zhenjiang. Er is nog een 700 jaar oude pagode die de straat overspant te zien.

Zhenjiang Museum

Het Zhenjiang Museum is gehuisvest in het gebouw van het voormalige Britse Consulaat. Er zijn zes zalen: 2500 jaar oude bronzen uit de Wu Cultuur; keramiek uit de 3e tot 6e eeuw; goud- en zilverwerk; kunstnijverheid; schilderijen uit de Ming en de Qing; schilderijen van de ‘Jingjiang Painting Group’.

TOURS MET ZHENJIANG

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens