ZOEKEN:
Daming Tempel
Grote Kanaal
Ge Tuin
Shouxi
Shouxi
Shouxi
Shouxi
Yangzhou Mansion
Yangzhou lakwerk

YANGZHOU 扬州

De stad Yangzhou ligt in het oosten van China, in de provincie Jiangsu, ten noordoosten van Nanjing. Yangzhou ligt ten noorden van de Yangtze en aan het Grote Kanaal. De stad is al eeuwenlang beroemd om zijn vrouwen, keuken en cultuur. Yangzhou is een rustige, ontspannen en pittoreske stad vol kanalen, bruggetjes, elegante tuinen en pagodes. Er wonen in Yangzhou 1,1 miljoen mensen (4,5 miljoen in het stadsdistrict).

Ge Tuin

De Ge Tuin (Bamboestok Tuin, Ge Yuan) staat aan de Dongguan Jie, in het noordoosten van Yangzhou. De tuin is een ontwerp van de schilder Shi Tao, een expert in het maken van rotspartijen, een de tuin verbeeldt de vier seizoenen. De tuin heeft een bamboebos en ontleent daaraan zijn naam. De Ge Tuin was het bezit van bestuurder uit de Qing-dynastie.

Shouxi Meer

Yangzhou-Shouxi-K2008-018Het Shouxi Meer ligt in het noordwesten van de stad en is een van de belangrijkste attracties van Yangzhou. Het 4,3 km lange meer slingert door de voorsteden. De stenen Grote Regenboog Brug markeert het begin van het meer. Daarn komt de Vijf Paviljoenen Brug (Wuting Qiao), een lange dijk met treurwilgen en met in het midden een vierkant terras met vijf paviljoenen: één op elke hoek en één in het midden. Hier kwamen vroeger dichters bijeen om te drinken en gedichten te schrijven. De dijk is gebouwd ter gelegenheid van een bezoek van keizer Qianlong in 1757. Het Visplatform (Diaoyu Tai) was een favoriete plek van Qianlong. De keizer was zo verrrukt over het feit dat hij op deze plek veel vis ving, dat hij Yangzhou extra stipendia verleende. Naar verluid hebben lokale zwemmers, die zich in het riet hadden verborgen, met grote regelmaat vissen aan Qianlongs haak bevestigd. In het park rond het meer staat de witte Lotusbloem Pagode (Lianhua Si) uit 1751.

Daming Tempel

Yangzhou-Daming-K2008-001De Tempel der Grote Helderheid (Daming Si) ligt in het noordwesten van de stad op de Shugang Heuvel. De oorspronkelijke tempel is 1500 jaar geleden volgens de legende door Jian Zhen gebouwd. Aan het einde van de Zuidelijke Song-dynastie (1127-1279) werd op de tempelgrond een pagode van negen verdiepingen, de Xiling Ta, toegevoegd. Tijdens de Taiping-revolutie in het midden van de 19e eeuw raakte de tempel ernstig beschadigd. De huidige structuur is voornamelijk een reconstructie uit 1934 is. De hoofdzaal, de Daxiong, dateert echter nog gedeeltelijk uit de Tang-dynastie. Het is een sereen gebouw met daarvóór acht pijnbomen. Op de binnenplaats groeit de zeldzame en beroemde bloem Qionghua (Hortensia). Men zegt dat keizer Sui Yangdi van de Sui-dynastie zó onder de indruk was van de schoonheid en geur van deze bloem, dat hij het Grote Kanaal liet aanleggen om snel in Yangzhou te kunnen komen. Hoe dan ook, Sui Yangdi sleet vanaf 616 zijn laatste levensjaren in Yangzhou.

TOURS MET YANGZHOU

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens