ZOEKEN:

XUZHOU 徐州

Xuzhou (1,6 miljoen inwoners) ligt in het noorden van de provincie Jiangsu. De stad ligt in een vallei die door bergen wordt omringd. Door Xuzhou loopt de Gele Rivier. Vanwege de strategische ligging was deze plek in het verleden vaak een strijdtoneel. Er komen niet zo veel buitenlandse reizigers, dit ondanks de cultuurhistorische schatten die er te zien zijn.

Xuzhou heeft een lange en roemrijke historie van vierduizend jaar. Xuzhou was de geboortestad van Liu Bang, die in 206 v.Chr. de eerste Keizer van de Han-dynastie werd. Hij verleende zijn jongere broer Liu Jiao de titel van Vorst van Chu en daarvan werd Xuzhou de hoofdstad. Het huis Chu zou vele eeuwen over het gebied heersen en een rijke erfenis achterlaten.

Leeuwenheuvel Tombe

Xuzhou-Chu-koning01-K2002De derde vorst van Chu liet zijn tombe maken in de Leeuwenheuvel. Het is een enorme tombe, met vele grote grafkamers, een ondergronds mausoleum. In de zijkamers staan nog de voorraadpotten. Allerlei kunstschatten zijn er gevonden, waaronder een schitterende jaden lijkwade (het origineel is in het Xuzhou Museum) en een bronzen kokkenspel. De tombe is pas in 1995 uitgegraven. Over de tombe is een hal gebouwd. De tombe werd ook beschermd door een ondergronds leger, dit is 300 meter van de tombe gevonden.

Han Terracotta Beelden

Ook Xuzhou heeft zijn terracotta grafleger, maar dan op veel kleinere schaal dan dat van Xi’an. Het ligt 300 meter van de Leeuwenheuvel Tombe en moest het graf van de Chu-vorst beschermen.

Sinds 1984 zijn twee pits (gangen) opgegraven, hierin zijn (achter glas) duizenden circa 50 cm hoge terracotta beelden (soldaten en ook veel paarden) te zien. De beelden staan in slagorde opgesteld.

Han Reliëfs Museum

Xuzhou-Han-Carvings02-K2002De architectuur van de tomben uit de Han-dynastie in Xuzhou is opmerkelijk, maar dat geldt ook voor de decoraties. In meer dan 20 tomben zijn meer dan 700 stenen reliëfs gevonden, vaak van uitzonderlijke kwaliteit. Ze tonen zowel het hofleven, als het leven van de gewone mensen in die tijd.

Er is bij een aantal tomben een speciaal museum voor ingericht, waar enkele honderden reliëfs uit Han-tomben te zien zijn.

Guishan Han Tombe

De Guishan Tombe is die van Liu Zhu en zijn vrouw, de zesde vorst en vorstin van het Chu Rijk. De tombe is 83 meter lang en 33 meter breed en heeft 15 kamers: min of meer een replica van het paleis. De constructie is opmerkelijk nauwkeurig berekend. Het is een mooie tombe om te bezoeken, binnen zijn (in replica) de spullen zoals ze zijn gevonden teruggelegd.

Imperial Edict Museum

Naast Guishan Tombe staat het Keizerlijke Edicten Museum. Het tentoongestelde dateert voornamelijk uit de Ming en Qing.

Xuzhou Museum

Dit mooie, in 1999 geopende, museum staat ten noorden van de Wolkedraakheuvel. Er zijn allerlei voorwerpen die in de verschillende tomben zijn gevonden te zien. Het hoogtepunt is de jaden lijkwade (uit Chu Mausoleum).

Wolkendraakheuvel

De Yunlongshan is een heuvelpark in het noorden van Xuzhou. In een grot bij de heuvel staat een enorm beeld van Sakyamuni (Boeddha). Op de heuvel staat een tempel met een mooi beeld van Guanyin, de Godin van Genade. Er is ook het uit de 11e eeuw daterende Fanghe Paviljoen te vinden. Vanaf de heuvel heeft u een fraai uitzicht over Xuzhou.

TOURS MET XUZHOU

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens