ZOEKEN:

WUXI 无锡

Wuxi ligt aan het Tai Meer in het oosten van China, in de provincie Jiangsu en ten noordwesten van Suzhou en Shanghai. De stad ligt aan het oude Keizerskanaal dat de Yangtze Delta verbond met Beijing en de stad zelf is nog altijd doorsneden met kanalen. Wuxi is vanouds een bedrijvige stad, vroeger gericht op de (tin) mijnbouw en allerlei handwerk, tegenwoordig is het vooral high-tech. Wuxi gold en geldt ook als een cultuurcentrum en trekt veel, vooral Chinese, toeristen.

Grote Kanaal

Wuxi-Dangkou02Het Grote Kanaal tussen Hangzhou en Beijing loopt dwars door Wuxi. Hier ziet u hoe het nog altijd als waterweg wordt gebruikt. U kunt een boottocht maken op het grote kanaal en door de andere kanalen van Wuxi. Langs het kanaal, vooral in de wijk Huishan, zijn nog enkele buurtjes met nauwe steegjes, traditionele huizen, winkels, werkplaatsen en vooroudertempels te zien.

Een van de ‘landmarks’ is een fraaie boogbrug uit de Ming-dynastie (1368-1644). De Qingming Brug overspant het Grote Kanaal en is de grootste en best bewaard gebleven brug in Wuxi. De stenen boog is 43 meter lang en de brug is 5,5 meter hoog en 8,5 meter hoog.

Xihui Park

Het Xihui Park ligt ten westen van het centrum en het Grote Kanaal, het bevat twee heuvels, de Xishan en de Huishan. Er zijn enkele theehuizen, oude paviljoens en tempels, klassieke tuinen en een dierentuin. De meest bekende tuin is de Jichang Tuin. Deze ‘Tuin voor de Gemoedsrust’ dateert uit de 16e eeuw en heeft alle elementen van de tuinen uit die periode: rotspartijen, water en paviljoens met fraaie vensters. Boven op de Xishan staat de Draken Pagode. Vanaf deze plek heeft u een fraai uitzicht over de stad en het meer. Op de Huishan, de ‘berg van tin’, staat een tempel uit de vijfde eeuw, en ook hier is het uizicht fraai.

Wuxi Museum

Bij de ingang van het Xihui Park staat het Wuxi Museum, met daarin vooral aardewerk.

Li Tuin

De Li Tuin ligt in het zuiden van Wuxi aan het Li Meer, dat is verbonden met het Tai Meer. Het is een tuin die begin 20e eeuw is aangelegd in klassieke stijl, met rotsen, water, boogbruggen, paviljoens en een kleine pagode. De rotsen komen uit het Tai Meer en zijn speciaal geselecteerd en beroemd om hun geërodeerde vormen. De tuin ligt prachtig met het meer als achtergrond.

Taihu

Wuxi ligt aan de noordzijde van het meer dan 2000 ha grote Tai Meer. Het is het op-een-na grootste zoetwatermeer van China. De gemiddelde diepte is slechts 2 meter. In het meer liggen circa 90 eilanden. Het meer met daaromheen heuvels, groen en diverse traditionele gebouwen biedt een pittoresk gezicht. Het is mogelijk een boottocht te maken op het meer en meestal worden dan 2-3 eilandjes aangedaan.

Yuantou Zhu

Het Schildpad Kop Eiland is een van de mooiste plekken in het Taihu. U vindt er klassieke tuinen met traditionele gebouwen, rotsformaties en allerlei bomen, planten en bloemen. Via de Jianjin en Lishe poorten bereikt u de Changchun Brug. Erlangs staan kersenbomen en het is dan ook een geliefde plek in de lente als de kersenbloesem er is. Een boogbrug leidt verderop naar het Huxin Paviljoen, een goede plek om in de zomer de lotussen in bloei te zien. Langs het water staan de drie open Songfen Hallen.

Sanshan Dao

Ook bij het Drie Heuvels Eiland wordt vaak aangelegd om er een wandelingetje te maken.

Taihu Xiandao

Het Eiland van de Goden is ook een populaire bestemming in het Taihu.

Xue Fucheng Mansion

Xue Fucheng was eind 19e eeuw de keizerlijke vertegenwoordiger en een van de leiders van de Hervormingsbeweging die het verzwakte China wilde versterken. Het Xue Familiehuis werd in 1890-94 gebouwd. Het beslaat een oppervlakte van 21.000 m² en omvat zes secties en een grote tuin in klassieke stijl. Het laat zien hoe de elite in China toen leefde, met lokale, imperiale en westerse elementen door elkaar heen.

Wuxi-Lingshan-Buddha04Lingshan Grote Boeddha

De Lingshan staat op een schiereiland in de noordwesthoek van het Tai Meer, ten zuidwesten van Wuxi. Aan de zuidkant van de Lingshan staat de Lingshan Grote Boeddha. De in 1996 gebouwde staande boeddha is 88 meter hoog en een van de grootste Boeddhabeelden in China en in de wereld. De bronzen Sakyamuni weegt meer dan 700 ton. Naast het Boeddhabeeld is een ‘Drakenfontein’. De nieuwste attractie is het Lingshan Brahma Paleis, een enorm gebouw dat de boeddhistische grotkunst verbeeldt. Er zijn heel veel beeldjes, afbeeldingen van boeddha, 1500 lotuslampen in de dom en een dagelijkse opvoering van een muziekdrama over het leven van Boeddha.

CCTV Wuxi Filmset

De meer dan 100 ha omvattende filmset werd in 1987 gebouwd door CCTV om drie films / tv-series op te nemen. De sets zijn nu een themapark en toeristische attractie. Er zijn er drie: de Tang Dynastie, de Drie Koninkrijken en de ‘Water Margin’ (naar een beroemde roman).

Yixing

Aan de oostzijde van het Taihu ligt Yixing, bekend vanwege de beroemde aardewerken theepotjes en een groot bamboebos. Zie Yixing.

TOURS MET WUXI

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens