ZOEKEN:

TONGLI 同里

Tongli01Het plaatsje Tongli ligt ongeveer 25 km van Suzhou in de provincie Jiangsu. Het is een mooi klassiek waterstadje met prachtige traditionele huizen en boogbruggetjes over sfeervolle kanalen.

Het gebied tussen Shanghai en Suzhou wordt in een zeer rap tempo ontwikkeld. Overal verrijzen bedrijvenparken en woonwijken en het platteland raakt steeds meer uit het zicht. Tussen de nieuwe verstedelijking blijft gelukkig een aantal oude kernen behouden.

Kanalen

Bezoekers aan Tongli maken meestal een tochtje over de kanalen. Er zijn 55 bruggen in Tongli. De drie beroemdste zijn de Taiping Brug, de Jili Brug en de Changqing Brug. Bij een huwelijk, geboorte van een kind of een verjaardag dan lopen de lokale mensen over deze drie bruggen zodat ze gezegend worden met gezondheid en geluk.

Tuisi Tuin

In Tongli ligt de, in 1885 aangelegde, fraaie Tuisi Tuin, een locatie die regelmatig wordt gebruikt voor filmopnamen. De Tuisi Yuan (退思园), de ‘Tuin om je terug te trekken en te reflecteren’, staat sinds 2001 op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Wassenbeelden Museum

Een andere bezienswaardigheid in Tongli is het Wassenbeeldenmuseum, waarin traditionele gebruiken uit het oude China worden verbeeld.

TOURS MET TONGLI

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens