ZOEKEN:
Haohe-rivier
Langshan uitzicht
Langshan
Langshan
Nantong Museum
Nantong Museum
Rugao Lang Leven Park
Rugao Dinggui Tempel
Rugao Shuihui Tuin
Rugao Shuihui Tuin

NANTONG 南通

Nantong is een aangename rivierhavenstad aan de noordzijde van de Yangtze-rivier in de provincie Jiangsu en ligt 125 km ten noorden van Shanghai. 

Haohe-rivier

De Haohe-rivier wordt ook wel de ‘Emerald Necklace’ van Nantong genoemd. De Haohe omringt de oude stad voor zo’n 15 km.

Wenfeng Pagode

Aan de zuidoost-zijde staat de Wenfeng Pagode aan de oever van de Haohe. In de pagode is het Nantong Kalligrafie en Schilderkunst Centrum gevestigd.

Nantong Museum

Bij het Wenfeng Park staat aan de Haohe-rivier het oudste particuliere museum van China. Het werd in 1905 gesticht door een moderne Qing-geleerde en bestuurder. Het heeft een natuurhistorische collectie, maar ook veel kunst en kunstnijverheid. Het is gevestigd in de Haoyang Villa en de Haonan Villa. De omgeving lijkt meer op een prachtige tuin met paviljoens dan op een museum.

Langshan

De Wolvenheuvel (Langshan) is een beroemde plek in Nantong. Op de 110 meter hoge heuvel naast de Yangtze-rivier staat een boeddhistische tempel, gewijd aan een monnik uit de Song. Vanaf de heuvel hebt u een mooi uitzicht over het rivierlandschap. De Langshan is deel van de ‘vijf heuvels’: Huangni, Ma’an, Langshan, Jianshan en Junshan.

RUGAO 如皋

Ten noordwesten van Nantong ligt de plaats Rugao. Het is een oude nederzetting aan de noordoever van de Yangtze. 

Lang Leven Park

Nantong-Rugao-Changshou-K20Zeer opmerkelijk is dat de mensen in Rugao gemiddeld zeer oud worden. Daarom wordt Rugao ook wel de ‘lang-leven-stad’ genoemd. Er leven dan 200 mensen die boven de 100 jaar oud zijn. Aan dit fenomeen is een park gewijd, met een klassieke indeling maar met beelden die verwijzen naar het lange leven.

Dinghui Tempel

De Dinghuisi (定慧寺) dateert uit 591, uit de Sui-dynastie. Keizer Yang hield kort daarvoor een bijeenkomst met duizenden monniken in Yangzhou en omdat een belangrijke abt toen overleed werd ter ere van hem de tempel in Rugao gebouwd. Tijdens de Song werd de tempel zwaar beschadigd door oorlogsgeweld, maar in de Ming, rond 1600, werd hij geheel herbouwd. In de 19e/2oe eeuw raakte hij in verval, maar na 1983 volgde een grondige restauratie. De poort van de tempel is aan de noordzijde. De belangrijkste gebouwen zijn de Daxiong Hal, de Hal van de Geschriften, de zeven verdiepingen tellende pagode en de Jingang Hal met de Vier Hemelkoningen.

Shuihui Tuin

De Shuihui Yuan (水绘园) ligt in het noordoosten van Rugao. Hij werd tijdens de Ming (1368-1644) aangelegd als tuin van de familie Mao. Door de hele tuin stroomt water. Het klassieke ontwerp doet denken aan een landschapsschilderij. Tegenwoordig is er bij de tuin ook een kleine dierentuin.

TOURS MET NANTONG

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens