ZOEKEN:

LUZHI 甪直

In Jiangsu, vlakbij Suzhou, liggen Zhouzhuang, Tongli en Luzhi. Hier ziet men hoe de steden er in de delta van de Yangtze vroeger uitzagen. Luzhi, dat ook als Puli bekend staat, is een typische waterstad in. Het pittoreske en traditionele Luzhi had ooit 72 bruggen, “iedere vijf stappen een brug”. Nu zijn er nog 40 van over. Luzhi is verbonden met het Grote Kanaal en het Tai-meer. Luzhi ligt in het Wu-district, 25 km ten zuidoosten van Suzhou, via de Hunin snelweg, 20 minuten rijden van Suzhou en 50 minuten van Shanghai.

Kanalen en bruggen

Luzhi01Lopend door Luzhi ziet u de vele bruggen en kanalen. Het is ook mogelijk om op een houten platbodem een kanalentochtje te maken.

Baosheng Klooster

Het Baosheng Klooster is een van de beroemde boeddhistische kloosters ten zuiden van de Yangtze. Het is een nationaal monument en combineert diverse architectuurstijlen. Het klooster heeft een geschiedenis van meer dan 1000 jaar en dateert uit de Zuidelijke Dynastieën. Het oudste deel is de Hal van de Hemelse Koning, met zijn klassieke dak met vele ornamenten. Achter de hal staan negen oude boeddhistische beelden tentoongesteld, waarvan men zegt dat ze zijn gemaakt door de beroemde Tang beeldhouwer Yang Huizhi. Het klooster bevat ook de Tombe van Lu Guimeng, een dichter uit de Tang-dynastie. Er zijn het Breeze Paviljoenen het Eendenvechten Paviljoen. De Herdenkingshal van Ye Shengtao, een beroemde contemporaine pedagoog, bevindt zich ook in de tempel. De hal was ooit het lokaal waar Ye zijn colleges gaf.

TOURS MET LUZHI

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens