ZOEKEN:

HUANGDU 皇都

Huangdu ligt in het zuidwesten van Hunan en is het centrum van een streek waar veel Dong wonen. De Dong zijn een etnische minderheid die vooral leven in de provincie Guizhou, maar ook in het noordwesten van Guangxi en in het zuidwesten van Hunan. De Dong werden vroeger de Baiyue genoemd. Al tijdens de Tang leefden ze in dit gebied. Volgens de overlevering zou de leider van Yelang (夜郎, soms een koninkrijk genoemd, maar eerder een stammenfederatie van wellicht de voorvaderen van de Yi, Miao en Dong in zuidwest-China) hier tweeduizend jaar geleden zijn Huangdu, zijn ‘koninklijke stad’, hebben gebouwd.

Huangdu ligt 200 km ten zuiden van Huaihua, 30 km ten zuiden van Tongdao in Hunan en 150 km ten noorden van Guilin en 95 km van Longsheng in Guangxi.

Huangdu Dong Cultuurdorp

Huangdu08Het ‘Huangdu Dong Nationality Cultural Village’ bestaat uit vier dorpen: Touzhai, Weizhai, Xinzhai en Panzhai. U kunt het bereiken via de Puxiu Brug (风雨桥), een traditionele overkapte Dong Wing-en-Regen-brug. Het is een van de mooiste Dong-bruggen in het gebied. Hij werd gebouwd in 1804 en is in 1984 gerenoveerd. De 60 meter lange houten brug rust op drie stenen pijlers en heeft drie paviljoens. In ieder paviljoen is een altaar. Eén altaar is gewijd aan de voorouderlijke god van de Dong, de andere twee aan de daoïstische goden Guandi, de god van de krijgskunst, rechtvaardigheid en broederschap, en Wenchang, de god van de cultuur en de poëzie.

Tijdens de Lange Mars passeerde het Rode Leger in december 1934 de Puxiu Brug. In de partijgeschiedenis staat dit bekend als de Tongdao passage, op weg naar Liping.

In het grotendeels nog authentieke dorp is ook een Trommeltoren te vinden. Het mooie landschap, de traditionele huizen, de toren en de brug maken Huangdu tot een pittoreske plek.

Tijdens festivals spelen de Dong op hun bamboe lusheng en wordt er gedanst door de prachtig in hun traditionele kleding uitgedoste meisjes. Gasten krijgen rijstwijn aangeboden.

TOURS MET HUANGDU

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens