ZOEKEN:

HONGJIANG 洪江

Hongjiang is een oude handelsstad in het zuidwesten van de provincie Hunan. De stad ligt bij het punt waar de Wushui-rivier uitkomt in de Yuanjiang. Op deze strategische plek is al heel lang bewoning. Tijdens de Tang (618-906) ontstond de stad. Hongjiang telt honderden oude gebouwen, vele uit de Ming (1368-1644) en Qing (1644-1911). 

Hongjiang ligt 50 km ten zuiden van Huaihua, 120 km ten zuiden van Fenghuang, 430 km ten westen van Changsha en 285 km ten noorden van Guilin. Door zijn strategische ligging (‘de doorgang van zeven provincies’) was Hongjiang eeuwenlang een welvarend commercieel centrum. De historie is er nog goed te zijn; er zijn 380 gebouwen uit de Ming en Qing (14e t/m 19e eeuw) overgebleven. Diverse huizen getuigen van de welvaart van de kooplieden en er zijn ook werkplaatsen, voormalige geldwisselkantoren, herbergen, gildehuizen, bordelen, opiumhuizen en kloosters te zien. Veel gebouwen zijn fraai gedecoreerd. De lay-out op basis van ‘acht lanen en negen straten’ is doordacht. Hongjiang was een handelshaven, maar ook een productiecentrum van vuurwerk. U krijgt in Hongjiang een goede impressie van hoe het stadsleven tijdens de Ming moet zijn geweest, soms een beetje gekunsteld (mensen verkleed in gewaden uit de Ming), maar zeker sfeervol.

Qianyang

Het oude ommuurde stadje Qianyang (黔阳古城, Qianyang Gucheng), nu deel van het district Hongjiang, ligt 4 km ten zuiden van het centrum van Hongjiang, aan de Yuanjiang (Yuan-rivier). Het wordt ook wel Qiancheng genoemd en is een van de best bewaarde pittoreske geheimen van China. U vindt er traditionele hofjeswoningen, boeddhistische en daoïstische tempels en een dagelijks leven dat nog de rust uitstraalt van vroegere minder gejaagde tijden.

De meeste reizigers verblijven in Hongjiang of in de prefectuurhoofdstad Huaihua (怀化), maar u kunt ook verblijven in Qianyang zelf, in de Hibiscus Toren Herberg, het Furong Guest House (芙蓉楼客栈, Furong Lou Kezhan).

TOURS MET HONGJIANG

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens