ZOEKEN:
Hongkong in 1843
Hongkong Island en Kowloon vanaf Victoria Peak
De Star Ferry tussen Kowloon en Hongkong Island
Skyline van noordzijde Hongkong Island
Kowloon, Nathan Road
Hongkong nachtleven
Man Mo Tempel
Lantau
Lantau
Sai Kung strand

HONGKONG 香港

Sinds 1997 is Xianggang (Geurige Haven) zoals Hongkong in het Chinees heet, weer onderdeel van de Volksrepubliek China. 99 jaar lang was het een Britse kroonkolonie. Nu heeft het een aparte status binnen China, met een semi-autonome eigen regering en eigen wetten. Dat moet er voor zorgen dat Hongkong de economische motor blijft die hij was en tegelijk nauw moet samenwerken met Guangzhou. Het fascinerende van Hongkong is de mengeling van Oost en West, die je aantreft in het straatbeeld. Naast de moderne hightech is de Chinese traditie er volop aanwezig. Hongkong heeft goed en snel stadsvervoer. Met de metro reist u gemakkelijk tussen Kowloon en Central, de twee centra van Hongkong.

Victoria-Peak-skyline03
Hongkong Island

Victoria Peak

Victoria Peak is de top van de 550 meter hoge heuvel op Hongkong Island. Hier woonden en wonen de machtigen van Hongkong. U kunt per bus naar boven, maar er gaat ook de beroemde Peak Tram (eigenlijk een tandradbaan). Vanaf de Peak heeft u een prachtig uitzicht hebt over de noordkant van Hongkong Island en het er tegenover gelegen Kowloon.

Lan Kwai Fung

Lan Kwai Fung is dé uitgaanswijk van Hongkong. Het omvat twee straten in Central, met vele restaurants, bars en discotheken.

Aberdeen

In het zuiden van Hongkong Island ligt Aberdeen. In dit voormalige vissersplaatsje liggen in de haven nog veel traditionele schepen: sampans en gemoderniseerde jonken. Per sampan kunt u een tocht door de haven maken.

Repulse Bay

Aan de zuidkant van het eiland ligt Repulse Bay. Hier ligt een van de mooiere stranden van Hongkong en er is een bonte verzameling folkloristische beelden te zien.

Stanley

Een van de bekendste straatmarkten is te vinden in Stanley, aan de zuidoostkant van Hongkong Eiland.

Star Ferry

Een absolute aanrader is de oude ‘Star Ferry’ veerdienst, die zeer regelmatig heen en weer pendelt tussen Hongkong Eiland en Kowloon. U heeft daarbij mooi zicht op de haven en op de skyline van Wanchai, Causeway Bay en Central aan de ene en Tsimshatshui aan de andere kant.

Kowloon

Symphony of Lights

De Symphony of Lights is een bijzondere laser- en geluidsshow die iedere avond om 20:00 uur plaatsvindt. Het is te zien vanaf het water (er zijn speciale boottours), vanaf de Avenue of Stars in Kowloon of vanaf Wanchai op Hongkong Island.

Kowloon Park & Museum

Tussen de hectiek van de commercie vindt u in Kowloon een prachtig groen park. Daarin staat ook het Hongkong Historisch Museum. Daarin wordt de ontwikkeling van de vissersnederzetting tot koloniale vrijhaven en tenslotte speciale zone op mooi vormgegeven wijze tentoongesteld.

Temple Street

Iets ten noorden van Tsimshatsui vindt u een leuke buurt vanwege de levendige straten en markten die er zijn te vinden en die tot ’s avonds laat actief zijn.

New Territories

De Nieuwe Gebieden ten noorden van Kowloon kregen deze naam toen ze in 1898 aan Engeland werden verpacht. Lang vormden ze een landbouwgebied, maar sinds 1980 zijn ze steeds voller geraakt met nieuwbouwwijken. U kunt er enkele fraaie tempels vinden, zoals het Mui Fat Klooster, oude ommuurde dorpen zoals Kam Tin, en de bekende paardenracebaan van Shatin. In het noordwesten ligt Sai Kung, moeilijk bereikbaar, en een nog ruig wandelgebied met mooie stranden.

Lantau

Lantau-Big-BuddhaLantau Eiland is het grootste eiland van Hongkong. Aan de noordrand is vliegveld gebouwd. Aan de oostkant is het ‘yuppen-dorp’ Discovery Bay. Maar voor de rest is Lantau nog opvallend leeg.

Ngong Ping 360

Een rit per kabelbaan van 5,7 km langs de berghelling naar het dorp Ngong Ping, aan de westzijde van Lantau. U hebt onderweg een prachtig panoramisch uitzicht over de Zuidchinese Zee en de grote luchthaven.

Po Lin Boeddha

Op Lantau staat het Po Lin Klooster met daarnaast een 33 meter hoog Boeddha-beeld, de grootste zittende bronzen Boeddha ter wereld. Circa 15 minuten lopen van Po Lin is het Wijsheidpad, de Hart Soetra op houten pilaren die zijn neergezet in de vorm van ∞, de oneindigheid symboliserend.

Tai O

Het vissersdorp Tai O in het westen van Lantau wordt vooral door Tanka bewoond, de nazaten van de eerste bewoners van Hongkong. Het dorp kenmerkt zich door paalwoningen, tempels en kloosters.

Hong Kong Disneyland

In het noordoosten van Lantau ligt de Hongkongse versie van dit pretpark.

Cheung Chau

Het eiland Cheng Chau ligt 10 km ten westen van Hongkong. Het is een sfeervol visserseiland, met markten, visrestaurants, enkele leuke tempeltjes en een strand.

TOURS MET HONGKONG

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens