ZOEKEN:
Xuexiang

MUDANJIANG 牡丹江

Mudanjiang is een stad in Heilongjiang, 280 km ten zuidoosten van Harbin. Mudanjiang heeft circa 800.000 inwoners.

In de 19e eeuw was het niet meer dan een dorp aan de Mudan-rivier. 1903 werd hier een station gebouwd aan de China Eastern Railway. Er vestigden zich Chinese, Russische en ook Deense, Franse en Engelse handelaren. Na 1931 werd Botankou (zoals de stad toen heette) onder de Japanners een bestuurlijk en militair centrum. In 1945 werd Mudanjiang veroverd door de Sovjettroepen. Vanaf 1948 was het korte tijd de hoofdstad van de provincie Songjiang, maar die werd in 1954 samengevoegd met Heilongjiang.

Mudanjiang heeft warme, natte zomers en koude, droge winters. In januari is het gemiddeld −17°C, in juli 22°C.

Xuexiang 雪乡

75 km ten westen van Mudanjiang ligt het Xuexiang Forest Park met daarbij het plaatsje Xuexiang, China’s ‘Sneeuwstad’, met een fraai, romantisch winterlandschap.

Het plaatsje heeft diverse lodge-achtige accommodaties, check wel tevoren wat u krijgt, in sommige is één groot (verwarmd) bed waar maximaal 5-6 mensen kunnen slapen onder één grote deken. In het hoogseizoen (Chinees Nieuwjaar) kan het zijn dat er wordt opgedeeld naar sekse en ‘opgevuld’. Als de maaltijden zijn inbegrepen is het aanschuiven aan tafels voor 10 personen. Het eten is er in het algemeen simpel, maar smakelijk.

Yangcaoshan

Vanuit Xuexiang kunt u per auto of snowmobiel naar de Yangcao Bergen. Hier is het landschap in het winter prachtig. U kunt er deelnemen aan diverse sneeuw-activiteiten, zoals tochtjes per hondenslee en ijszeilen.

TOURS MET MUDANJIANG OF XUEXIANG

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens