ZOEKEN:

ZHANGJIAKOU 张家口

Zhangjiakou ligt 120 km ten noordwesten van Beijing, in de provincie Hebei, en 180 km ten noordoosten van Datong. Zhangjiakou is al eeuwenlang een zeer strategische plek, de ‘noordelijke poort tot Beijing’, en ligt even ten noorden van de Grote Muur.

Zhangjiakou ligt op de helling van de Yishan, die van het noordwesten richting zuidoosten in hoogte afneemt. De Yishan verdeelt de stad in twee delen. Het noordelijke deel ligt aan de zuidkant van het Mongoolse Plateau, het zuidelijke deel behoort tot het heuvelachtige overgangsgebied tussen dit plateau en de Noord-Chinese Vlakte. Ten noorden van Zhangjiajie woonden meer dan tweeduizend jaar geleden de Xiongnu (de ‘Hunnen’), en aan de zuidkant grensde het aan het Han-Chinese rijk Yan. Tijdens de Sui-dynastie (581-618) kwam het onder het gezag van de Chinese keizer. In 1211 wist Gengghis Khan met zijn Mongoolse horden hier een veel groter Chinees leger te verslaan. Zhangjiakou betekent ‘Zhang Familie Poort’, maar tot in de 20e eeuw stond de stad, naar zijn Mongoolse naam, bekend als Kalgan. Vele handelskaravanen passeerden de stad, op weg naar Beijing. Sinds 1909 is er een spoorverbinding met de hoofdstad. Vanwege de ligging was Zhangjiakou een stad waar allerlei volkeren elkaar ontmoetten en een belangrijke militaire post.

Zhangjiakou heeft een continentaal, droog, klimaat met in het voorjaar de meeste kans op neerslag, relatief koele zomers, mooie herfsten met strakke luchten en koude winters. De stad heeft metaalindustrie, veeteelt en landbouw, waaronder de druiven die de basis zijn voor de Great Wall wijn.

Dajing Poort

De Dajing Poort (Dajingmen) ten noorden van Zhangjiakou was eeuwenlang dé poort voor het verkeer tussen de Mongoolse graslanden en Beijing en een beroemde pas in de Grote Muur.

Yuxian

Yuxian is een district in Zhangjiakou dat bekend staat om de papierknipkunst en om de sfeervolle oude dorpen en forten. Zie Yuxian.

Cuiyunshan

Iets meer dan 60 km van de stad Zhangjiakou ligt in het Chongli district het Cuiyunshan Ski Resort (Cuiyunshan Huaxuechang). Het wordt omringd door bergen. De beste tijd om hier te skiën is van november tot maart, als de temperatuur tussen de -30℃ en -15℃ is. Er zijn zes pistes, voor beginners, gevorderden en ervaren skiërs. Naast skiën Chongli Countykunnen gasten er ook deelnemen aan sporten als boogschieten.
In Chongli komt in 2022 het tweede Olympische Dorp. Hier worden tijdens de Winterspelen de ski-evenementen gehouden. Er zal dan ook een hoge-snelheidslijn zijn, die Chongli in 52 minuten per trein zal verbinden met het Olympische Dorp in Beijing.

TOURS MET ZHANGJIAKOU

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens