ZOEKEN:

QINHUANGDAO 秦皇岛

Qinhuangdao ligt aan de Golf van Bohai, ten oosten van Beijing, in de provincie Hebei. Het is een grote en drukke havenstad met circa 800.000 inwoners. Qinhuangdao is tevens een stadsprefectuur met daarin o.a. de badplaats Beidaihe, Haigang en de Grote Muur van Shanhaiguan.

Qinhuangdao betekent ‘Eiland van Keizer Qin’. Keizer Qin Shi Huangdi (de keizer van het terracotta grafleger in Xi’an) zou deze plek in 215 v.Chr. hebben bezocht toen hij een ronde maakte door zijn rijk, het voor het eerst verenigde China. In de eeuwen erna was het een vissershaven. Qinhuangdao werd in 1898 geopend voor buitenlandse handel. Nu is het een van de grootste havens van China.

Oostelijke Berg

Bij de Oostelijke Berg (东山, Dongshan) ging keizer Qin Shi Huangdi meer dan 2200 jaar geleden aan wal, volgens de overlevering op zoek naar het levenselixer. De berg biedt een fraai uitzicht op de zee, de vissersboten en de zonsopgang.

Shanhaiguan

Even buiten Qinhuangdao ligt de oude ommuurde stad van Shanhaiguan met de Grote Muur die hier uitmondt in de zee. Zie Shanhaiguan voor meer informatie.

TOURS MET QINHUANGDAO

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens