ZOEKEN:

CHENGDE 承德

Ongeveer 3-4 uur rijden (256 km) ten noordoosten van Beijing, in Hebei, ligt Chengde, ook wel bekend onder de Europese naam Jehol. Deze plaats werd onder keizer Kangxi in 1677 ingericht als legerkamp, maar ontwikkelde zich onder zijn kleinzoon, keizer Qianlong, tot het andere zomerpaleis en een plek om te jagen. Chengde is nu een kleine provinciestad met het centrum ten zuiden van het zomerpaleis.

Zomerpaleis

40-Chengde-Zomer-PaleisHet Zomerpaleis heet letterlijk: ‘het Bergoord om de Zomerhitte te Ontvluchten’ (承德避暑山庄, bishu shanzhuang). Hier kunt u – net als de Qing-keizers, die van origine afkomstig waren uit de koelere streken in Manzurije – verkoeling vinden tijdens de hete zomers van Beijing. Het 590 hectare grote en ommuurde parkcomplex bevat schitterende paleisgebouwen en paviljoenen die omgeven worden door heuvels en meertjes, waar ook gejaagd werd. U zult gecharmeerd zijn door een ontspannen wandeling langs de belangrijkste paviljoenen.

Acht Buitentempels

Rond Chengde lieten de keizers acht fraaie tempels bouwen. Ze combineren verschillende architectonische stijlen. Chengde-tempels-K1993De belangrijkste zijn de Puning, Putuo en Xumifushou.

Puning Tempel 普宁寺

Deze Tempel van de Universele Vrede uit 1755 is deels in Chinese, deels in Tibetaanse stijl opgetrokken. Het hoofdgebouw, de grote centrale hal, staat op een terras dat de heilige Boeddhistische wereldberg Sumeru symboliseert. In de ochtend is in de kleurrijke Puning Tempel de fascinerende ochtendceremonie te zien.

Putuo Klooster 普陀宗乘之庙

Het indrukwekkende Putuo Klooster uit 1767 wordt ook wel het ‘Kleine Potala-paleis’ genoemd en is min of meer gebouwd naar het voorbeeld van het beroemde Potala-paleis in Tibet.

Xumifushou Tempel 须弥福寿之庙

De Tempel van het Gelukzalige Leven van de Sumeru-berg (Xumi fushou miao). ten zuidwesten van de Puning Tempel is opgetrokken in Mongoolse stijl. Hij dateert uit 1780 en is opgericht ter ere van het bezoek van de Panchen Lama.

Puren Tempel 溥仁寺

De Tempel van de Universele Liefde is de oudste van de acht en dateert uit 1718. Deze tempel bevat 149 houten beelden van arhats, discipelen van Boeddha.

Pule Tempel 普乐寺

De Tempel van het Universele Geluk is in Chinese architectuurstijl gebouwd. In het midden staat een rond gebouw dat lijkt op de Tempel van de Hemel in Beijing, met daarin een constructie van een mandala.

Anyuan Tempel 安远庙

De Tempel van de Vrede in Verre Gebieden is gebouwd in een stijl verwant aan Xinjiang (West China), dat de Qing bij het rijk had gevoegd.

Puyou Tempel 普佑寺

De Tempel van de Universele Bijstand is in Chinese stijl, maar met Tibetaanse decoraties.

Shuxiang Tempel 殊像寺

De Tempel van het Beeld van Manjusri diende als bibliotheek waar uit het n0ordoosten afkomstige lama’s de soetra’s vertaalden in de Manzu-taal.

Hamerrots

Als u een mooi uitzicht wilt hebben over de tempels, het zomerpaleis en de stad kunt u een tochtje maken in de kabelbaan naar de Hamerrots op de Bangchuishan (棒槌山). Het grondstation is bij de Pulesi. U kunt boven over de heuvelkam het laatste stuk naar de rots zelf lopen, maar ook bij het kabelstation kunt u genieten van de omgeving.

Grote Muur

Als u per auto van Beijing naar Chengde gaat kunt u onderweg een stop maken om de Grote Muur te zien. De mooiste plek is volgens velen bij Jinshanling.

TOURS MET CHENGDE

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens