ZOEKEN:

ZHENYUAN 镇远

Zhenyuan ligt in het noordoosten van Guizhou. Dit stadje wordt vooral door Han bewoond. Het ligt prachtig en strategisch aan de Wuyang-rivier en is omringd door bergen. Vanaf de Ming-dynastie (1368-1644) was het welvarend door de handel. Het werd beschouwd als de toegangspoort tot Guizhou en Yunnan. Daarom vestigden zich hier veel kooplieden uit andere delen van China. Er zijn nog veel panden in traditionele stijl. Zhenyuan was ook een belangrijke militaire stad vanwege de strategische ligging.

Fu Mansion

In Zhenyuan is nog altijd een aantal prachtige oude huizen te vinden. Een fraai voorbeeld is het Fujia Dayuan, het Fu Family Mansion. Het is een meer dan 200 jaar oud klassiek huis, dat nog altijd door de Fu wordt bewoond. Het is groot, met prachtig snijwerk en antieke meubels. Het ligt wat hoger in Zhenyuan.

Peace Village

Aan de andere kant van de stad ligt het Heping (Peace) Village. Dit is een voormalige gevangenis van de Guomindang waar o.a. Japanse krijgsgevangenen werden opgesloten. Van dergelijke gevangenissen is dit de enige die over is.

Zwarte Draak Grottempel

Zhenyuan-Qinglongdong12-K20Zhenyuan ligt in de kromming van de Wuyang-rivier. Over de rivier leidt een brug met paviljoen (Zhusheng Qiao) naar de Black Dragon Cave (Qinglong Dong) in de helling van de Zhongheshan. Het was een daoïstisch heiligdom. Tegen de berg aangebouwd waren hier vroeger hallen van kooplieden uit verschillende streken van China. In de negentiende eeuw hebben ze die samengevoegd tot een zowel boeddhistische als daoïstische tempel. U kunt naar boven klimmen en vanuit de diverse paviljoens genieten van het uitzicht op het stadscentrum en de brug.
De boeddhistische tempel is het Grote Boeddha Paleis. Op de begane grond is de Grote Heilige Hal, op de eerste verdieping is de Bibliotheek. Nadat Huang Jaijing, de magistraat van Zhenyuan, in 1531 de Zhongshan Tempel liet bouwen, werd daarin een bijzondere collectie boeddhistische soetra´s ondergebracht. In de jaren erna werd het meermalen beschadigd en hersteld. Het gebouw links werd herbouwd in 1876 en in 1993 gerenoveerd. Toen werd ook de bibliotheek herbouwd. In de Hal beneden staat een Jaden Boeddha van 2.2 meter hoog, afkomstig uit Burma. Aan weerszijden zijn de 18 arhats te zien.
De Ziyang Academie wordt ook wel de Ziyang Grot genoemd. Een andere naam is Zhuwengong Tempel. Hij werd in 1530 gebouwd door de lokale magistraat ter ere van de filosoof Zhu Xi uit de Song-dynastie. Zhu Xi werd ook Ziyang genoemd. De academie was belangrijk voor de verspreiding van het Confucianisme in Guizhou. In latere tijden werd hij deels een daoïstische tempel. De academie bestaat uit een poort, een driehoekig paviljoen, Laojun Hal en de Hal van de Heilige. Rond de academie worden tempel fairs gehouden, gewijd aan de Du Kang, de god van de wijn, en Wen Zong, de god van de donder.

Shibing 施秉

Shibing ligt bij de samenkomst van de Wuyang en de Shanmu rivieren, ten westen van Zhenyuan en 80 km ten noorden van Kaili. Het is van Zhenyuan circa een uur rijden, omdat de weg hier niet zeer goed is en de route gaat via enkele bergruggen.

Wuyang-rivier

Het is mogelijk om bij Shibing een 2½ uur durende boottocht op de Wuyang-rivier te maken. Het is een boottocht die bij Chinese toeristen in de smaak valt. Onderweg passeert u mooie grillige karstpieken.

TOURS MET ZHENYUAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens