ZOEKEN:

XINGYI 兴义

Xingyi ligt in het oosten van Guizhou, vlak bij de provincie Yunnan. Het bestaat uit de oude stad aan de Wantang-rivier, met in het centrum een markt, en de nieuwe stad die men probeert te ontwikkelen met voetgangersgebieden in traditionele stijl. Het omringende platteland is echter wel zeer de moeite waard vanwege het fraaie karstlandschap.

Xingyi is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur dat een bevolking heeft van 700.000 mensen. Xingyi staat bekend om de waterkrachtstations en de vele mineralen die er worden gevonden. De Guizhou Chun (sterke drank) is een beroemd produkt uit Xingyi.

Maling Kloof

Xingyi-MalingDe Maling Kloof is de belangrijkste bezienswaardigheid van Xingyi en ligt 10 km ten noordoosten van de stad. De Maling-rivier komt uit de Wumeng-bergen en heeft in 80 km een verval van 1000 meter. Als het water hoog staat is het mogelijk te raften op een stuk van 13 km naar Tianxing Brug. Er zijn ook mooie wandeltochten te maken door de kloof met zijn rijke vegetatie, watervallen, bruggetjes en grotten (zaklamp meenemen). Bij Tianxing Brug is ook een kabelbaan.

Miao- en Bouyei-dorpen

Rond Xingyi zijn dorpen van de Witte Miao en de Bouyei te bezoeken. De Bouyei staan bekend om hun traditionele opera. De Miao dragen bij feesten prachtige zilveren sierraden en in hun kleding is fraai borduurwerk verwerkt.

Museum van Etnische Gebruiken

Het museum heeft een collectie gebruiksvoorwerpen en kleding van etnische minderheden, o.a. rond de huwelijksgewoonten. Het (vervallen) gebouw is ook interessant; het is een aristocratisch huis uit 1860, gebouwd in de stijl van Suzhou, en werd vroeger bewoond door een ‘warlord’.

TOURS MET XINGYI

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens