ZOEKEN:

HUANGGUOSHU 黄果树

Huangguoshu ligt in de provincie Guizhou in het zuidwesten van China, niet ver van Anshun, 150 km ten westen van Guiyang en goed bereikbaar over grotendeels een snelweg. Het is een klein plaatsje dat ligt te midden van een prachtige natuur. Wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Huangguoshu is vooral bekend vanwege de waterval.

Huangguoshu Waterval

Huangguoshu-FallsDe belangrijkste attractie in Huanguoshu is de grote waterval. De watervallen liggen aan de Baishui-river, een zijrivier van Beipan-rivier, die op zijn beurt weer behoort tot het stroomgebeid van de Zhu-rivier. De machtige Baishui-rivier valt plotseling van de kliffen en vormt een negenvoudige waterval. Deze zeer fraaie watervallen verplaatsen 16 m³ water per seconde. De grootste en bekendste daarvan is 74 meter hoog en 81 meter breed. De pracht ligt in de combinaties van waterstromen: de ‘waterval op de waterval’ in het bovendeel, het ‘watergolfgordijn’ en de kloof beneden.

In de natste maanden (juni-juli) valt het water met een enorme kracht in de Rhinoceros Poel. Deze poel is genaamd naar een hier opgegraven rhinocerosfossiel. Hier bevindt zich tevens een 400 meter lange grot, met een zaal met 30 meter hoge steenkolommen.

In de grot zien we een aantal fantastische grotformaties, zoals “de omgekeerde Cactus”, “de Talmende Tuin”, en “de Hangende Banyan-wortels” Achter de grot verscholen, is het 100 meter brede Watergordijn (Shuiliandong). Op sommige momenten kunt u vanachter het gordijn een prachtige regenboog zien.

Tianxing Park

Aan de voet van de Huangguoshu Watervallen, 6 km verder, is in de negentiger jaren een zeer fraai natuurgebied afgebakend. Dit Tianxin Park (Sterrenpark) omvat prachtige vegetatie, een stenen woud in water en een grote grot. De Sterrengrot heeft enkele zalen waarvan de grootste 50 meter hoog zijn. De Sterrenbrug is een bijzonder werk van de natuur, een stenen boog over een diepe kloof. Bovendien is er de Zilverband Waterval die diverse stromen verenigt; een stroomversnelling waar het water zich van alle kanten in Y-vorm in de diepte stort.
In het Tianxing Natuurpark loopt u over stapstenen door het waterpark. Via een hangbrug komt u aan de overzijde, waar u door een grote grot loopt. Aan het einde komt u bij de waterval. Een kabelbaan leidt daarna naar boven naar een parkeerplaats. De wandeling duurt in totaal drie uur, maar kan worden ingekort.

Drakenpaleis

Niet ver van Huangguoshu is een grottencomplex te vinden dat Drakenpaleis (Longgong 龙宫洞) wordt genoemd. U kunt er een boottocht maken van een klein uur.

Miao-dorpen

In de omgeving van Huangguoshu en Anshun wonen veel Miao. Ze zijn verdeeld in veel subgroepen, ieder met hun eigen kleurrijke kleding. Soms is het mogelijk een bezoek te brengen aan een Miao-dorp.

TOURS MET HUANGGUOSHU

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens