ZOEKEN:

CONGJIANG 从江

Congjiang is een regionaal centrum in het zuiden van de provincie Guizhou, op de route tussen Guilin en Kaili/Guiyang en niet ver van Zhaoxing. Vanuit Congjiang zijn enkele interessante Dong en Miao minderhedendorpen te bezoeken.

Basha

Basha-longsheng-dansBasha is een klein en nog traditioneel Miao-dorp, aan de Duliu-rivier, 7½ km ten zuiden van Congjiang. Het leven van de mensen hier is geconcentreerd rond het dorp, alleen om de markt te bezoeken komen ze in de stad. Veel mensen dragen nog hun traditionele kostuums. De mannen dragen een donkerblauw (indigo) jasje en een broek met wijde pijpen. Veel mannen hebben hun haar kort gesneden, met uitzondering van een lange lok op het voorhoofd die in een knot wordt geknoopt. Ze hebben een dolk en een speer en vaak een geweer; ze leven grotendeels van de jacht. De vrouwen dragen gewaden met fijn borduurwerk en (bij festivals) zilveren sieraden.

Soms is het mogelijk om in Basha een welkomstceremonie bij te wonen, waarbij de mannen hun kracht tonen en de lusheng bespelen en de jonge vrouwen dansen. De Miao-mannen dragen hun lange haar in een knot, hebben prachtige glimmende indigo kleding aan en dragen zwaarden en geweren. De ceremonie begint met mannen die de lusheng bespelen terwijl de meisjes er omheen dansen. Dan wordt een man deels kaal geschoren met een bijl en volgt er een krachtmeting met boomstammen. De show eindigt weer met lusheng muziek en een mooie dans.

TOURS MET CONGJIANG / BASHA

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens