ZOEKEN:

阳朔县骥马矮山门 – 格格树饭店 (Yangshuo Xian Jima Aishanmen – Gegeshu Fandian)

Yangshuo – The Giggling Tree

Yangshuo-Giggling-Tree-K201Het Giggling Tree Guesthouse ligt in het dorp Aishanmen, 5 km (20 minuten per fiets) van Yangshuo. Het is ontwikkeld door een Nederlands stel: Paulien Leisink en Karst Draaisma. Inmiddels hebben zij het overgedragen aan Curry Chen and Richard Chen.

Het ligt midden op het Chinese platteland, wat hier overigens niet letterlijk te nemen is, want rondom zie je het wereldberoemde landschap met duizenden karstbergen. Deze kalksteen rotsformaties zijn ontstaan door erosie en vormen het schitterende decor voor het guesthouse. Dit bestaat uit traditionele boerenhuizen die gelegen zijn aan een ruime binnenplaats. De huizen zijn gebouwd van adobe, gele kleistenen.

In de hoofdgebouwen zijn 23 kamers gebouwd, allemaal voorzien van AC en een eigen ruime badkamer met douche en toilet. De badkamers zijn in 2013 vernieuwd. In de kleinere gebouwen, die voorheen dienden als stallen, opslagruimtes en open keukens, zitten het sfeervolle restaurant, receptie, keuken en lounge-ruimte. De courtyard is bereikbaar via 2 poorten. De ene is een originele houten poort, de ander een typisch Chinese maanpoort.

Aan de voorkant van het complex is het terras, met een geweldig uitzicht op de omgeving: gele koolzaadvelden in het voorjaar, wuivende rijstvelden, waggelende waterbuffels en wanneer de avond valt, zie je de zon langzaam verdwijnen tussen de bergen. Op ongeveer 200 meter stroomt de Drakenrivier. Wanneer je lekker rustig wilt zitten om een boek te lezen of uitgebreid te luieren dan kun je in de ruime tuin heerlijk tot rust komen. Er is een restaurant met een uitgebreide kaart; zowel lokale Chinese gerechten als westerse specialiteiten. Voor groepen en op verzoek kunnen wij ontbijt- en dinerbuffetten verzorgen. Daarnaast is het ook mogelijk typisch Chinese gerechten te bestellen, zoals slang en rivierkreeftjes.

Tegen betaling kunnen gasten gebruik maken van de wasservice, fietsverhuur, lokale fietsgids en transport van en naar Yangshuo en Guilin. In de receptie staat 1 computer waarvan je gratis gebruik kunt maken, maar er is ook een Wifi netwerk. In de loungeruimte is een haard voor koude dagen, er boven is een gezellige DVD-kamer en een spelletjesruimte. Er zijn vele boeken om te ruilen en/of lezen. Op lokatie kunnen lessen in Kung Fu, Tai Chi, Mah Jong of Chinese taal worden organiseren. Voor kinderen is er divers speelgoed aanwezig en een pingpongtafel en tafelvoetbal. Sinds 2013 heeft het Giggling Tree bovendien een mooi zwembad.