ZOEKEN:

YANGSHUO 阳朔

Yangshuo in Guangxi is een klein plaatsje dat vlakbij Guilin en midden in het zo karakteristieke schilderachtige karstlandschap ligt. Een paar uur perdag, als de boten uit Guilin zijn aangekomen, stroomt Yangshuo vol met Chinese en buitenlandse toeristen. De rest van de tijd is het een rustig stadje tussen de rijstvelden, dat ondanks het toerisme zijn vriendelijke karakter heeft weten te bewaren.

U kunt de omgeving verkennen, rondneuzen op de markt en in de vele kleine winkeltjes of uitrusten opeen van de terrassen. De restaurantjes hebben ingespeeld op de wensen van de reizigers en naast Chinees eten staan er ook pizza’s en hamburgers op de menu’s.

Guilin-Li-rivier02Boottocht Li-rivier

De meest gebruikelijke boottocht is die van Guilin naar Yangshuo. De meeste reizigers die in Yangshuo komen, doen dat na de boottocht vanuit Guilin. Anderen kiezen er voor om meteen naar Yangshuo te gaan en van daaruit de rivier te verkennen. U moet dan wel ter plekke een tocht regelen, maar daarvoor is voldoende aanbod.

Vanuit Yangshuo kunt een schitterende tocht maken over de Li-rivier. U vaart door het karstlandschap dat sinds eeuwen inspiratie heeft gegeven aan schilders. Tussen Yangdi en Xingping is het landschap prachtig. Maar ook stroomafwaarts komt u door een bijzonder mooi gedeelte. U kunt stops maken of van de boot afgaan in dorpjes als Fuli en Puyi. Als u een fiets heeft meegenomen op de boot kunt u vervolgens zelf terugrijden naar Yangshuo en zo weer op een andere wijze genieten van het prachtige landschap.

Aalscholvervissen

Yangshuo-K2006A-151-1Vanouds maken de lokale visser gebruik van een ingenieuze methode: het vissen met aalscholvers. De vissers gaan op hun bamboe bootjes de rivier op en laten enkele aalscholvers duiken naar vissen. Een band om de keel verhindert ze de vis door te slikken. Als de mand van de visser vol is, wordt de band losgemaakt en kunnen de aalscholvers hun maag vullen. Er zijn ook in de avond excursies waarbij u de vissers aan het werk kunt zien.

Platteland rond Yangshuo

Rond Yangshuo ligt een zeer fraai landschap. U kunt gemakkelijk een fiets huren en zo de omgeving gaan verkennen. Een geliefde bestemming is Moon Hill, een leemstenen heuvel met een gat in de vorm van een maan in de top. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een tour met een electrisch karretje. U kunt ook mooie tochten te voet maken door de rijstvelden of u op een bamboevlotje laten afzakken op de Yulong-rivier, een van de zijrivieren van de Lijiang of een bezoek brengen aan een dorp in de omgeving, bijvoorbeeld Longtan.

‘Derde Zuster Liu’ lichtshow

Yangshuo-show-K2014-(46)In Yangshuo wordt Zhang Yimou’s ‘fabuleuze’ lichtshow op het water aangeboden. De regie is gemaakt door de beroemde regisseur (o.a. van ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’ en de openingsceremonie van de Olympische Spelen). De show vertelt een legende van de Zhuang minderheid en biedt zeer indrukwekkende tableaus.

TOURS MET YANGSHUO

14 dagen
13 dagen

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens