ZOEKEN:

NANNING 南宁

Nanning is de 3 miljoen inwoners tellende hoofdstad van de provincie Guangxi. Het is een moderne stad die de laatste decennia sterk is gegroeid. Maar Nanning is ook een groene stad, o.a. vanwege de parken.

Nanhu Park

Het Zuidelijke Meer Park is een mooi gebied met bamboe, palmbomen en een grote kruidentuin. Op het meer wordt jaarlijks (begin juni) het Drakenboot Festival gehouden. De kleurrijke boten en de spannende wedstrijden trekken dan honderdduizenden mensen.

Renmin Park

In het grote Volkspark staat, op het hoogste punt van Nanning, een oud Fort, dat begin 20e eeuw door de lokale krijgsheer werd gebouwd. Vanaf het fort heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In het park ligt ook het Bailong Meer. Bij dit Witte Draak Meer zijn enkele paviljoenen uit de Qing-periode en er is een sfeervol theehuis.

Etnisch Openlucht Museum

Naast het Minderheden Instituut (waar studenten uit minderheidsgroepen worden opgeleid voor bestuursfuncties) is het Volkenkundige Openlucht Museum. Het is niet groot, maar wel goed opgezet en u krijgt er een (geïdealiseerde) indruk van het leven van minderheidsvolkeren in Guangxi.

Daxin

Het gebied bij de Vietnamese grens ten oosten van Nanning biedt een fraaie natuur met watervallen. Zie: Daxin.

TOURS MET NANNING

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens